Népszerűek a kriptovaluták a terroristák körében

2023. október 23. 21:20

Akár a terrortámadások ötödét is finanszírozhatják digitális valutákkal.

2023. október 23. 21:20

A Hamász Izrael elleni támadása újra ráirányította a figyelmet a kriptovaluták szerepére a terrorizmus finanszírozásban – írta a Reuters.

Nemrég kriptovaluta számlákat zároltak Izraelben, miután kiderült, hogy azok a Hamászhoz kötődnek. Az Egyesült Államokban pedig azt sürgetik a törvényhozók, hogy szigorúbban lépjenek fel azokkal a fiókokkal szemben, amelyek a Hamász finanszírozásában vállalnak részt. 

A kriptovalutákat előszeretettel használják terroristák, hiszen bárki beállíthat egy kriptovaluta pénztárca címet, anélkül, hogy mindig át kellene esnie, például egy banki ellenőrzésen – írta összeállításában a Világgazdaság.

A kriptovaluta használói ráadásul

egyre újabb módszerekkel igyekeznek eltakarni nyomaikat,

pénzeszközeiket tőzsdékre vagy más cégekhez helyezhetik át, ahol nehéz lehet megkülönböztetni őket más ügyfelek eszközeitől. 

A kriptovaluta csak az egyik módja annak, hogy erőszakos militáns csoportok és terrorista szervezetek pénzt szerezzenek és használjanak fel – írták. Szakértők szerint egyelőre a terrortámadások 5- 20 százalékát fedezhetik kriptovalutákból.

Ezt is ajánljuk a témában

Durván hullámzik a bitcoin piaca

A bitcoin hatalmas „hullámvasutazást” mutatott be az elmúlt fél-egy évben is, de az árfolyam többnyire lefelé tart, negyedére(!) zuhant 2021 novembere óta. Végleg elvész a befektetők bizalma, vagy csak egy hosszabb – de átmeneti – kriptotelet élünk, amely majd egyszer a kriptopiacon is tavasszá változik?

***

Nyitókép: Getty Images / Westend6

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. október 24. 00:36
Hát még a dollár meg az arany milyen népszerű a terroristák körében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!