Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát az izraeli háborúról

2023. október 12. 18:19

Megfontoltnak tűnő választ adott a ChatGPT.

2023. október 12. 18:19
null

„A konfliktus Izrael és a Hamász, a Gázai övezetet irányító palesztin fegyveres csoport között hosszú évek óta tart” – kezdte lapunknak adott válaszát a ChatGPT arra a kérdésünkre reagálva, hogy mit gondol arról, hogy a Hamász szombaton megtámadta Izraelt.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gyurcsány Ferenc

Facebook

Idézőjel

Minden jóérzésű ember az áldozat, Izrael és a megsérült, a megölt emberek pártján áll.

Ezt válaszolta a ChatGPT a konfliktus kapcsán

Miután a mesterséges intelligencia leszögezte, hogy nincs saját véleménye vagy érzése, rámutatott:

Elengedhetetlen annak felismerése, hogy a konfliktusról folytatott diskurzusok gyakran érzelmi töltetűek, és hogy mindkét fél cselekedeteiről és motivációiról eltérőek a vélemények.”

Valamint hozzátette azt is: maga helyett a „legfrissebb fejlemények és a helyzet alaposabb megértése érdekében megbízható forrásokkal való konzultációt, valamint szakértői elemzéseket” javasol.

A Chat GPT válaszát teljes hoszsában az alábbiakban közöljük előbb magyar, majd (az eredeti) angol nyelven:

„Nincs saját véleményem és érzéseim sincsenek, ugyanakkor szolgáltathatok információkat az általad említett sziuációról. A konfliktus Izrael és a Hamász, a Gázai övezetet irányító palesztin fegyveres csoport között hosszú évek óta tart. A Hamász rakétatámadásokat intézett Izrael ellen, Izrael pedig katonai műveletekkel válaszolt Gázában. Az erőszak fokozódása gyakran eredményezett polgári áldozatokat mindkét oldalon, ami nemzetközi aggodalmat kelt és az eszkaláció enyhítésére, valamint a békés megoldásokra szólít fel.

A helyzet rendkívül összetett, amelyben mélyen gyökerező történelmi, politikai és társadalmi tényezők is szerepet játszanak. Ugyan történtek nemzetközi erőfeszítések a tűzszünet megkötésére és az izraeli-palesztin konfliktus hosszú távú megoldására, de az átfogó megoldás egyelőre elérhetetlennek bizonyult.

Elengedhetetlen annak felismerése, hogy a konfliktusról folytatott diskurzusok gyakran érzelmi töltetűek, és hogy mindkét fél cselekedeteiről és motivációiról eltérőek a vélemények. A legfrissebb fejlemények és a helyzet alaposabb megértése érdekében megbízható forrásokkal való konzultációt, valamint szakértői elemzéseket javaslok.”

***

„I don't have personal opinions or feelings. However, I can provide information about the situation you mentioned.

The conflict between Israel and Hamas, the Palestinian militant group that controls the Gaza Strip, has been ongoing for many years. Hamas has launched rocket attacks on Israel, and Israel has responded with military operations in Gaza. These escalations in violence have often resulted in civilian casualties on both sides, leading to international concern and calls for de-escalation and peaceful resolutions.

The situation is highly complex, with deep-seated historical, political, and social factors at play. International efforts have been made to broker ceasefires and seek long-term solutions to the Israeli-Palestinian conflict, but a comprehensive resolution has proven elusive so far.

It's essential to recognize that discussions about this conflict are often emotionally charged, and there are varying opinions on the actions and motivations of both sides. For the latest developments and a more in-depth understanding of the situation, I recommend consulting reputable news sources and expert analysis.”

***

Az izraeli háború fejleményeivel folyamatosan frissülő hírfolyamunkat ide kattintva olvashatja!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: IBRAHIM HAMS

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iurbanyi
2023. október 15. 12:56
Az AI egy tükör, az igaz vélemények és média-hazugságok egyaránt tükröződnek benne. NE VÁRJ TÚL SOKAT EMIATT TŐLE... A fentiek szerint a Hamasz-t elítélő vélemények szép lassan átfordulnak majd áldozat-hibáztatásba, ahogy a médiában a tüntetések miatt a hangsúly tolódik egyre inkább Izrael ellen.
Akitlosz
2023. október 13. 19:09
"Pandaka pygmaeaAkitlosz 2023. október 12. 20:30 Bizisten írok a Mandinernek, hogy legalább heti rendszerességgel készítsenek veled, mint korunk nagy gondolkodójával szakértői interjúkat. :D " Hát azt a színvonalat, ami itt van, te is tudnád hozni. A BBC taxi sofőrt kérdezett informatikai szakértőként. Aki amúgy állásinterjúra ment oda és azt hitte, hogy ez az interjú része, a neve hasonlít a meghívott szakértő nevére. ÉS HELYTÁLLT a taxisofőr informatikai szakértőként! https://www.youtube.com/watch?v=5aLKEwVRm78 Az arcát tessék nézni a szakértőnek, amikor bemutatják! :-)
Gullwing
2023. október 13. 13:38
Nos kérem a szar sztaniolba csomagolva...ennyit ér a "mesterséges intelligencia" 🤣
jobbközépen
2023. október 13. 08:49
Jé a ChatGPT nem említette a vallás szót. Vajon kik tölthetik tele adatokkal a rendszert? Persze a kérdés költői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!