Lengyel közgazdász: A kézi vezérlés üzemanyaghiányhoz vezetett

2023. október 03. 11:27

A TVN24 cikke szerint Lengyelországban is érvényesülhet a magyar forgatókönyv.

2023. október 03. 11:27
null

A TVN24 idézte Slawomir Dudeket, az Államháztartási Intézet elnökét és alapítóját, aki a TVN24 Biznesnek adott interjújában arról beszélt, hogy Magyarországon bevezették az üzemanyagár-korlátokat, majd a kormány kénytelen volt eltörölni azokat. 

„Az állomásokon üzemanyaghiány van, akárcsak ma Lengyelországban”

 – tette hozzá a közgazdász. 

Felidézték, hogy 2023 elején Daniel Obajtek, az Orlen vezetője azzal érvelt, hogy a cég nem tudja csökkenteni az üzemanyagárakat, mert olyan lenne, mint Magyarországon, ahol a kormány bevezette, majd hirtelen el is hagyta a benzin és a gázolaj literenkénti maximális árát. 

Dudek megjegyezte, hogy néhány hónapja hallotta, hogy az üzemanyagokat szabályozni kell, és literenként öt zlotyba kerül. „Ha szabályoznánk az árakat, nem lenne import Lengyelországba. Ez történt Magyarországon is. A kézi vezérlés üzemanyaghiányhoz vezetett” – mondta Dudek.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. október 03. 13:30
Daniel Obajtek, az Orlen vezetője.. nem fajtestvére véletlenűl a Hernádinak? Aki addig panaszkodott alacsony ársapkára, míg 2 hétre nem zsúfolta a 24 hetes felújítási ciklust. Ami így aztán termeléskiesést okozott, ami - voilá- hiányt eredményezett.. Érdekes módon az áremelés hajnalán megszűntek a 50 méteres sorok! Hernádi, te se legyél nyugdíjas!
bodosoldier-2
2023. október 03. 12:03
Gyorsan eltörölték mi?Azért 1 évig kitartott.Hiány meg azért lett hirtelen mert úgy akarták.Könyebb volt igy megszüntetni.Örültünk,hogy van.Mindegy mennyiért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!