Izrael közölte: már a hatalmas gázai alagútrendszerben is folynak a harcok a Hamász fegyvereseivel

2023. október 31. 13:24

A gázai alagútrendszer az övezetnek az izraeliek számára legkevésbé ismert része.

2023. október 31. 13:24
Palestinian Fighters In A Tunnel, Preparing For An Escalation With Israel In Gaza

A Reuters  arról ír: az izraeliek behatoltak a gázai alagútrendszerbe, immár ott is folynak a harcok. Ezeket az alagutakat a Hamász évek alatt folyamatosan építette ki, ebben nemcsak el tudnak rejtőzni és az övezet különböző részei felé mozogni a terroristák, hanem nagy fegyverkészleteket is felhalmozhattak a föld alatt.

„Az elmúlt nap folyamán az IDF egyesített harci erői mintegy 300 célpontra mértek csapást, köztük rakétakilövő állásokra, valamint a Hamász terrorszervezethez tartozó földalatti alagutakban lévő katonai létesítményekre” – áll az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közleményében.

A hadsereg szóvivője, Daniel Hagari arról tájékoztatott, hogy az izraeli erők folytatták a harcot és az előrenyomulást a gázai szárazföldi hadműveletben, terroristákat semmisítettek meg a szárazföldi egységek és a légierő közös és összehangolt csapásai során, és felszámoltak több száz Hamász-célpontot.

Nyitókép: Abed Rahim Khatib / NurPhoto / AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2023. november 01. 07:53
Ez kell a terroristáknak: https://www.youtube.com/watch?v=1GUr55BggNo
contractor-2
2023. november 01. 06:22
Ásni kell egy csatornát a tenger és az alagutak között és feltöltenie tengervízzel. Szerintem pár nagy teljesítményű munkagép 1 nap alatt végezne vele.
452682
2023. október 31. 19:35
A hatalmas veszteségeiket elfelejtették közölni. Az elit egységeik egy része elég gyorsan otthagyta a fogát...
gyzoltan-2
2023. október 31. 17:59
"A gázai alagútrendszer az övezetnek az izraeliek számára legkevésbé ismert része." Meglepőnek találnám, ha a zsidók csak 98-99 százalékig ismernék, hogy mi található odalenn! Mint elsőrendű háborús célpont elmulaszthatatlan volt a teljes felderítése! Ez egészen biztos, hogy meg is történt... Elképzelhetetlen, hogy a zsidóság pont oda, nem épült volna be..! -még az sem zárható ki, az ismert előzmények kapcsán, hogy zsidó ügynökök értek el aktuális parancsnoki posztokat... Az nem véletlen, hogy Izrael, a zsidóság felderítését, titkosszolgálatát tartják a legjobbnak, a leghatékonyabbnak..! A végrehajtás várhatóan igazolni fogja vélekedésemet..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!