Az észt miniszterelnököt megdöbbentette Orbán Viktor találkozója Putyinnal

2023. október 18. 20:23

Kaja Kallas szerint minden logikával szembe ment, hogy a magyar kormányfő kezet fogott az orosz elnökkel.

2023. október 18. 20:23
KALLAS, Kaja

„Nagyon-nagyon kellemetlen” volt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kezet fogott Vlagymir Putyinnal, amikor találkoztak – nyilatkozta szerdán Kaja Kallas észt miniszterelnök, aki szerint ez a gesztus ellent mond a két ország közötti történelmi kapcsolatnak.

„Nagyon-nagyon kellemetlen volt ezt látni. Hogy lehet kezet fogni egy bűnözővel, aki megszálló háborút vív, különösen egy olyan ország képviselőjeként, mint Magyarország?”

 – mondta a Reutersnek adott interjúban Párizsban.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin kedden Kínában tárgyaltak egymással, amely után Orbán Viktor elmondta, Magyarország soha nem akart szembeszállni Oroszországgal.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. március 20. 20:12
A kézfogás nem logikus lépés. Hanem udvarias.
Dixtroy
2023. október 30. 11:29
Kaja Kallasnak nyomjon valaki egy faszt a kezébe, hátha végre tud valami értelmeset csinálni a szájával.
dupree
2023. október 19. 08:22
Minket meg az döbbent meg hogy szopja a náci ukránokat az egész EU. Elég hülyének és vaksinak kell lenni ahhoz hogy valaki ne lássa a soviniszta, szélsőségesen nacionalista - amiért minket le is atomozna Amerika - ukrán tendenciákat.
letsgobrandon-2
2023. október 19. 02:03
Kurvára leszarom az Észtek érzéseit ... IS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!