Apácákkal csaptak össze a klímaaktivisták Franciaországban (videó)

2023. október 18. 17:24

A tüntetők mindenáron meg akarják akadályozni, hogy megépüljön a templom.

2023. október 18. 17:24

Egy katolikus templom megépítése ellen tiltakoznak klímaaktivisták a franciaországi Ardèche megyében arra hivatkozva, hogy a létesítmény felállítása túl nagy szénkibocsátással járna.

Az aktivisták kedd reggel gyűltek össze a templom tervezett helyszínénél, de a helyi egyházi személyek is felkészültek, akik sorfalat állva védték az építkezést – írja a francia TF1 Info.

Egy, a helyszínen készült videófelvételen az látható, ahogy egy apáca ráveti magát egy aktivistára, aki az egyik kotrógépet próbálja megállítani. 

A klímavédők arra hivatkozva akarják megállítani az építkezést, hogy a helyszínen van egy veszélyeztetett, ritka növény, amit nem vettek figyelembe az építkezés megkezdése előtt.

Az összecsapásról készült videó itt tekinthető meg:

Nyitókép: Facebook/Képernyőkép

 

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Desz
2023. október 19. 15:34
Olyanok ezek a sötétzöldek akár csak egy csoportnyi waldorf-óvodás hisztiző kisgyerek, akik otthon bármit megtehetnek mert a liberálbolsi szüleik mindent megengednek nekik. Aztán persze nem értik, hogy az egyházi oviban miért nem ők vannak mindig a középpontban. Szemmel láthatóan a nővérkék nagy türelemmel és hittel állják a sarat. Isten megáldja őket ezért is.
MoKaFi
2023. október 19. 15:18
A kis Grétát is már tucatszor előállították, aztán mindig kiengedik...bármit megtehetnek. A klímaaktivizmus az új uralkodó vallás.
Theorba
2023. október 19. 14:37
"Azóta se egy levél, sem egy telefon . . . !
simonpali
2023. október 19. 12:55
Komolyan a szurrealis hírek tengerében az ember csak kapkodja a fejét! A világ vezetője megnyugtatja az izraeli elnököt azzal, hogy tudja, a "másik csapat" követte el a legújabb mészárlást Gázában. A franciáknál lassan alig lesz reptér ahol bombariado miatt ne kellene elrendelni a kiuritést. Most meg a legujabb. Apácák próbálják védeni fizikailag (!) az épülő templomukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!