Aggódik a Bloomberg Fico miatt – Orbánt is megemlíti a lap

2023. október 26. 14:41

Az Európai Unióban egyre hangosabbá válnak a szlovák miniszterelnök miatt aggodalmaskodó hangok – írja a Bloomberg.

2023. október 26. 14:41

Robert Fico azzal az elhatározással tért vissza Szlovákia miniszterelnöki székébe, hogy aktívan szembeszáll az Európai Unió politikáival – írta meg a Bloomberg.

Mint a lap rámutat: az 59 éves politikus nyíltan tiltakozik az Oroszországgal szembeni szankciók ellen, ellenezni továbbá a migrációt és az LMBTQ-jogokat is. A lap szerint magyarországi szövetségesével, Orbán Viktorral egyetértve, Fico az európai liberális értékrend megkérdőjelezésére törekszik. 

Fico a változások szellemében ígéreteket tett a szlovák igazságszolgáltatás, rendőrség és ügyészség megerősítésére. Eközben az Európai Unióban egyre hangosabbá válnak azok a hangok, melyek aggódnak Fico politikája miatt – írja a Bloomberg.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Bertrand Guay/AFP

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 27. 11:56
Egy demokrácia ott kezdödik, hogy nemcsak tudomásul veszzük, de el is fogadjuk a korrekten lezajlott választások eredményét és nem morgunk, nem lázítunk az ellen. Aki ezt nem tartja be, az már eleve nem lehet demokrata, és inkább kussoljon, és ne halálmadárkodjon.
CsiguMigu
2023. október 27. 08:42
hajrá Fico, csak így tovább!
Csopak
2023. október 26. 17:49
Helyes
Medici
2023. október 26. 17:42
És akkor Mixáth Kálmán (a Kunhalmi volt a magyar nyelv- és irodalom tanárom, akit menstruációs szabadsága alatt a Bangóné hejettesített) felült a sírjában és így szólt: - Orbán és Fico? Hát ez különös házasság. Írtam már ilyen frigyről, az is a Felvidéken történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!