A legváratlanabb helyről kapott hatalmas bókot Orbán Viktor

2023. október 18. 09:50

A német napilapban megjelent véleménycikk alapján Orbán Viktor politikájának köszönhető, hogy Magyarország a gazdasági erejénél és a népességszámánál jóval nagyobb figyelmet kap.

2023. október 18. 09:50
null

Orbán Viktor számára előnyt jelent, hogy ő az egyetlen uniós ország kormányfője, aki részt vett a Selyemút-csúcstalálkozón, és tárgyalt a kínai, valamint az orosz elnökkel is – áll a Frankfurter Allgemeine Zeitung véleménycikkében.

Ezt is ajánljuk a témában

Reinhard Veser szerint

a Pekinggel és Moszkvával való „kacérkodás” segíti Magyarországot abban, hogy a gazdasági erejénél és népességszámánál jóval nagyobb figyelmet kapjon.

A szerző úgy véli, Orbán Viktor kifejezetten ügyes abban, hogy miközben kihasználja azokat a gazdasági és biztonsági előnyöket, amelyeket az EU- és NATO-tagság jelent a magyarok számára, nem mond le azokról a lehetőségekről sem, amelyeket a Vlagyimir Putyinnal történő gazdasági kapcsolattartás hoz. Igaz, Veser szerint ezzel a kormányfő „károsítja” az EU-t és a NATO-t is – de legalább nem állítja azt, hogy Orbán Viktor segítheti Kínát az Egyesült Államok megtámadásában.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a nagypályán

Elszigetelődni nem úgy szokás, hogy az ember három nap alatt három nagyhatalommal fog kezet – de nem is ez Magyarország problémája. Kohán Mátyás írása.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 18. 18:35
Mocskos tolvaj hazáruló,a nemzet szégyene.
nempolitizalok-0
2023. október 18. 17:02
Európa közepén a selyemút mentén. Ez a libsinek tényleg probléma?????
B_kanya
2023. október 18. 16:56
"reciproki 2023. október 18. 13:37 Papp József, a közgazdaságtudomány kandidátusa, aki negyven évig oktatott a Közgazdaságtudományi Egyetemen." Amint egyik büdös komcsi a másikra hivatkozik :))))
Abraxos
2023. október 18. 16:34
Senkinek nincs megtiltva, hogy ugyanígy tegye, miről beszél ez az ember? Milyen károkat okoz? Agykárosodást a sok tudathasadt nyugati baromnak aki a saját érdeke ellen politizál
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!