Több mint kétezren meghaltak a líbiai árvizekben

2023. szeptember 12. 16:42

Az ár egész kerületeket sodort el Derna városában, amelyet katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottak.

2023. szeptember 12. 16:42

Legkevesebb 2000 halálos áldozata van a Líbia keleti partjainál a hétvége óta pusztító viharnak, amely házakat és utakat is megrongált – közölte hétfőn Oszama Hammad kelet-líbiai kormányfő az al-Maszar helyi televíziónak adott telefonos interjúban.

„Az eltűntek száma többezres nagyságrendű, a halottaké pedig meghaladja a kétezret” – mondta Hammad, bár nem említette, hogy milyen forrásokra hivatkozik. Mint mondta, az ár egész kerületeket sodort el Derna városában, amelyet katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottak.

Korábban Mohamed Maszúd, a bengázi székhelyű párhuzamos végrehajtó hatalom vezetőjének szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva még 150 halottról számolt be a Daniel vihar által okozott áradások miatt Líbia keleti részén, Dernában, Dzsabal el-Ahdar tartományban és al-Mardzs külvárosában.

A rivális tripoli kormány ügyvezető miniszterelnöke, Abdulhamid Mohammed Dbeibah vasárnap bejelentette, hogy az állami intézményeket a károk és az áradások miatt a keleti városokban kialakult helyzet sürgős kezelésére utasította.

A Daniel vihar, amely a múlt héten Görögországra, Törökországra és Bulgáriára is lecsapott, több líbiai nagyvároson, köztük Bengázin, Beidán, al-Mardzson és Dernán is átsöpört.

(MTI)

Nyitókép: LIBYAN RED CRESCENT / AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. szeptember 12. 18:48
Borzasztó! Összefogni, segíteni kell őket.
need-info
2023. szeptember 12. 16:58
Szegény embert még az ág is húzza...
johannluipigus
2023. szeptember 12. 16:55
Líbiában árvíz? Ez azért már nagyon durva.
survivor
2023. szeptember 12. 16:49
Orbán tehet róla !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!