Nem hiszi el: MSZP-s politikus aggódik az izraeli demokráciáért egy francia lapban

2023. szeptember 12. 11:32

Nyílt levelet közölt a Libération.

2023. szeptember 12. 11:32

A Libération francia lap egy nyílt levelet közölt, amelyet nemzetközi közszereplők írtak alá az izraeli demokrácia védelmében (az aláírók között magyar részről Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő szerepelt ‒ a szerk.).

A szerző szerint ugyan az izraeli kormányt demokratikus módon választották meg, de az aláírók „elborzadva” figyelik az izraeli igazságszolgáltatási rendszer alapjainak aláásására, jogkörének korlátozására és a bírák politikai alapon történő kiválasztására tett erőfeszítéseket.

Példaként említették Magyarországot és Lengyelországot, ahol szerintük a demokratikusan megválasztott kormányok visszaéltek hatalmukkal a fékek és ellensúlyok felszámolásával, megfosztva a demokratikus intézményeket az alkotmányos jogok védelméről. Izrael jelenleg ezeknek a gyakorlatoknak a legújabb verzióját alkalmazza – olvasható a Libérationban.

Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2023. szeptember 13. 13:13
Néhány nappal a lengyel választások előtt Brüsszelben gyülekeznek..Valami DemoCrisis, " civil" egyletet hoznak létre ’izraeli , magyarországi és lengyelországi "demokraták"-- A főkolomposok: Marc Angel, (S & D), Luxembourg ; Róza Thun, (Renew), Lengyelo; Karima Delli, (Zöldek), Franciao. ; Tamás Harangozó, (mszp) ; Boris Dittrich, holland parlament; Anne Sinclair, francia-amerikai újságíró; Maria Ejchart, Sylwia Gregorczyk-Abram, Michal Wawrykiewicz et Paulina Kieszkowska-Knapik,Lengyelország, a szabad bíróságokért ; Karolina Skowron-Baka, Lengyelország ; Benjamin Beekmans,Bruxellesi zsidó közösség elnöke ; Jakub Kocjan, Lengyelország ; Omri Preiss, Maia Mazurkiewicz, Lengyelország ; Dan Sobovitz, a DemoCrisis elnöke. Láthatóan a lengyel választások miatt vannak ilyen hisztérikus izgalomban... Egyszerre jelent meg a Haaretz , Gazeta Wyborcza , Népszava és a Libérationban:-)
vamonos
2023. szeptember 13. 00:55
Mikor szoknak már le a "liberálisok" arról, hogy minden ország belügyeibe beleugatnak? (Költői kérdés.) Minden országnak van bőven aggódni valója otthon, aggódjanak inkább amiatt.
Kozmosz
2023. szeptember 12. 23:59
Bayer Harangozót igen találóan gazembernek nevezte.
Kybon
2023. szeptember 12. 17:40
Balfék horda aggódik, hogy Izraelben valamit lenyírbálnak a legfelsőbb bíróság TELJHATALMÁBÓL...! Ugyanis hiába van "demokratikus" szavazás, ha a kormány jobbos, akkor a legfelsőbb bíróságuk azt kaszál el a döntéseiből, amit akar...! Most akkor szaladjunk neki mégegyszer: ez milyen "demokrácia", kedves balosok??!? Nyilvánvaló: Izraelben balliberális diktatúra van! És ezt akarják a balférgek mindenhol a világon szétköpködni! Már ahol még nem tombolnak ezek a világmegváltó, kőbuta Harangozó Tamások...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!