Megoldódott a rejtély: megtalálták az eltűnt amerikai vadászgépet

2023. szeptember 19. 12:49

A pilóta katapultált és ejtőernyőjével biztonságos helyre zuhant North Charleston egyik negyedében.

2023. szeptember 19. 12:49
F-35, vadászgép, Amerika

Amerikai katonai tisztviselők megtalálták annak az F–35-ös katonai repülőgépnek a törmelékeit, amely a napokban tűnt el, miután a pilóta katapultált Dél-Karolina felett – írja a Magyar Nemzet. A százmillió dollár értékű repülőgép roncsait Williamsburg megyében fedezték fel a hatóságok. A lap emlékeztet, hogy a pilóta katapultált a pilótafülkéből, és ejtőernyőjével biztonságos helyre zuhant North Charleston egyik negyedében.

Katonai tisztviselők hétfői közleményükben azt mondták, hogy a törmeléket nem messze a charlestoni közös bázistól találták meg. A tisztviselők a Moultrie-tó és a Marion-tó környékére összpontosították a keresést, Charleston városától északra, a repülőgép utolsó ismert helyén. „A szerencsétlenség kivizsgálása jelenleg folyik, és nem tudunk további részletekkel szolgálni a nyomozási folyamat integritásának megőrzése érdekében” – közölte a tengerészgyalogság hétfőn a kutatás befejezése után.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem volt könnyű megtalálni a roncsokat

„Valószínű eseménysor az, hogy amikor a pilóta katapultált, a transzponder elektronikája megsült, és így a katonaság már nem tudta követni a repülőgép helyét” – mondta J. J. Gertler, a Teal Group védelmi tanácsadó cég vezető elemzője, hozzátéve, hogy lehetséges, hogy a repülőgép tovább repült, miután a pilóta katapultált, de ez rendkívül valószínűtlen a sérülések miatt, amelyeket a repülőgép kapott volna a katapultálástól.

Hétfőn az amerikai tengerészgyalogság azt jelentette be, hogy a héten kétnapos szünetet tart a hadműveleteiben, és megvitatják a repülésbiztonsági kérdéseket. A közlemény szerint az eltűnt repülőgép az elmúlt hat hétben a harmadik A osztályú szerencsétlenség volt, amely két és fél millió dollárnál nagyobb kárt okozott a hadseregnek.

Nyitókép: Jonathan Nackstrand / AFP

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fekalogus
2024. március 06. 01:36
Ezért választjuk mi a jó öreg Jas 39C-t. Mert a többi se különbözik tőle, csak többe kerül.
fekalogus
2024. március 06. 01:32
"a transzponder elektronikája megsült" Akkor vált igazi lopakodóvá. Amelyik vadászgép jelet bocsát ki, az nem lopakodó. Ha ők fogják a jelét, akkor más is.
fekalogus
2024. március 06. 01:20
"A százmillió dollár értékű repülőgép" Van az kettő is. A duplája egy Gripen árának. Na nem annak, amit mi vettünk, hanem az újabb verziójának. Ennyiért két Jas 39E-t kapni. Ami nekünk van, abból meg ötöt veszünk két ilyen áráért. A legdrágább az összes közül. És cserébe csak nem látod a radarodon, hogy hol zuhan le.
Zolotarjov
2023. szeptember 21. 10:40
Ruszki szar..Ja, bocs, nem is..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!