Líbiai áradások: tízezren eltűntek, bibliai méretű katasztrófa körvonalazódik

2023. szeptember 13. 07:01

Középkori állapotok uralkodnak, tömegsírokba temetik a halottakat a kikötővárosban.

2023. szeptember 13. 07:01
null

Ahogy megírtuk, Líbiában borzalmas vihar tombolt, gátszakadás történt, áradások pusztítottak. Az Euronews most arról ír, hogy 

az  áradat városrészeket söpört el, élőket és holtakat sodort a tengerbe. Eddig 2300 halálos áldozatról tudni, de tízezren eltűntek. 

Hozzáteszik: Bibliai méretű katasztrófa ez, hiszen a Daniel vihar okozta áradás következtében két gát is átszakadt a kelet-líbiai kikötővárost, Dernát átszelő folyón. Az áradat városrészeket borotvált le, élőket és holtakat sodort a tengerbe.

Hangsúlyozzák: legkevesebb 2300-an haltak meg, de 10 ezer embert eltűntként tartanak nyilván, így az áldozatok száma emelkedni fog. Csak a százezres Dernában meghaladhatja az 5300-at a halottak száma. Hangsúlyozzák:

naponta több száz holttestet találnak a romok és iszap alatt. „A városrész lakosainak fele, de lehet 90%-a vízbe fulladt" 

– mondja egy helyi férfi.

„Tömegsírba temetjük a holttesteket. Köztük nők, gyerekek, fiatalok és idősek" – mondja el egy másik dernai férfi. 

A helyiek felhívásban kérnek mindenkit, akinek orvosi diplomája vagy bármilyen egészségügyi tapasztalata van, hogy jöjjön segíteni a városba, írja a portál. A mentési erőfeszítéseket akadályozza a líbiai politikai helyzet, mivel a hatalom az ország két rivális kormánya között oszlik meg. A konfliktus miatt nem halad megfelelően az újjáépítés, valamint az infrastruktúra, így a gátak karbantartása sem, jegyzik meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Dzsamal al-Komati/MTI/AP

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. szeptember 24. 17:52
A természet is besegít a bankár-multi milliárdos maffia népirtási tervébe. Kicsit azért tévedett a természet, mert elsősorban az európai fehér embert szeretné kiirtani a maffia, mert sokuk nehezen nevelhető engedelmes rabszolgává.
survivor
2023. szeptember 13. 13:04
Reszelő Aladár Csakhogy ha leáll a Golf áram, az atlanti parti államoknak is befagy az anusa. Norvégia, GBr, Francia, Spanyol is hűl...
survivor
2023. szeptember 13. 12:40
Orbán a hibás !
letsgobrandon-2
2023. szeptember 13. 11:42
Allah így akarta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!