Lengyel szakértők megerősítették: ukrán rakéta ölt meg két lengyel férfit tavaly novemberben

2023. szeptember 26. 10:37

A Rzeczpospolita ugyanakkor megjegyezte, az ukrán fél semmilyen anyagot nem bocsátott a lengyel nyomozók rendelkezésére.

2023. szeptember 26. 10:37

Lengyel szakértők megerősítették, hogy Ukrajna lőtte ki azt a rakétát, amely novemberben két ember halálát okozta egy dél-lengyelországi gabonaüzemben – írta a Rzeczpospolita értesüléseire hivatkozva a Reuters.

A lap felidézte, hogy Lengyelországban becsapódott rakéta felerősítette azokat a félelmeket, miszerint az ukrajnai háború a szövetség kölcsönös védelmi záradékának életbe lépésével szélesebb körű konfliktusba torkollhat. Azonban Varsó és a NATO egyaránt azt mondta, hogy szerintük 

nem szándékos orosz támadásról, hanem eltévedt ukrán rakétáról volt szó, 

ami enyhítette az eszkalációval kapcsolatos aggodalmakat.

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrán területről lőtték ki a légvédelmi rakétát

Hozzátették, hogy a vizsgálatot ismerő források a Rzeczpospolitának elmondták: Lengyelország megállapította, hogy a Przewodów faluban landolt rakéta egy S 300 5-W-55 típusú légvédelmi rakéta volt, amelyet ukrán területről lőttek ki. „Ennek a rakétának 75–90 kilométeres a hatótávolsága. (...) Abban az időben az orosz állások olyan helyen voltak, ahonnan egyetlen orosz rakéta sem érhette el Przewodowot” – idézte a lengyel lap egy forrását.

A Rzeczpospolita azt is megjegyezte, hogy az ukrán fél semmilyen anyagot nem bocsátott a lengyel nyomozók rendelkezésére.

Nyitókép: PRZEWODÓW, POLAND

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 29. 06:37
Ejj, pedig milyen jó is lett volna, ha sikerült volna behúzni a lengyeleket is a háborúba.. na, majd legközelebb!
zsolt196969
2023. szeptember 26. 18:52
Szopjatok csak a uki nácik faszát. Küldjetek nekik csak fegyvert. Majd titeket lőnek vele
Uztu
2023. szeptember 26. 15:23
Engem megkérdeznek tavaly ingyen megmondom
Genusnextgen
2023. szeptember 26. 13:53
Már fegyvert sem szállítanK nekik, ugye szoponcok?:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!