Ezt nem hiszi el: Zöld javaslatra újra maszkviselést vezethetnek be Németországban

2023. szeptember 03. 11:21

Az országban egyre több a koronavírusos megbetegedés.

2023. szeptember 03. 11:21

A járványos megbetegedésekkel foglalkozó Robert Koch Intézet szerint Németországban ismét növekszik a koronavírus-fertőzések száma. A legfrissebb adatok szerint augusztus 21-e és 27-e között a laboratóriumokban 4760 Covid-fertőzést erősítettek meg. Ez több mint a duplája a hónap első hetében regisztrált eseteknek – írta az Infostart.

Ezen adatok fényében vetette fel a koalíciós Zöldek Pártjának egészségügyi szakértője

a maszkviselés újbóli bevezetésnek szükségességét.

Janosch Dahmen arra utalt, hogy az influenza, valamint a koronavírus okozta légúti megbetegedések számának várható növekedése ismét súlyos terhet jelenthet az egészségügy számára. Ezét a politikus szerint ősztől célszerű lenne a maszkviselés az ápolási otthonokban, a kórházakban, a klinikákon, illetve más egészségügyi intézményekben.

Dahmen javasolta az is, hogy mindenekelőtt az idősek és a veszélyeztetett betegek az orvosokkal való egyeztetést követően úgynevezett frissítő oltást kapjanak.

A lap arra is kitért, hogy az értesülések szerint Németországban azorvosi rendelők és a gyógyszertárak ősztől „intenzív oltási kampányra” készülnek. Az oltást ajánlotta a Német Kórháztársasg (DKG) is. Állásfoglalása szerint „új járványhullámról” nincs szó, a Covid-fertőzések száma azonban hetek óta növekszik. 

A nyitókép illusztráció. Fotó: PEAKSTOCK / SCIENCE PHOTO LIBRAR / LDA / Science Photo Library via AFP

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. szeptember 04. 01:51
Nyugi,majd jön a pestis,lepra,agyzabáló amőba...meg a sok ukrán náci...
Muki46
2023. szeptember 03. 23:14
Az oltásbibsik nagy ötletei: - nem a betegeket kell elkülöníteni, hanem az egészségeseket ba@ogatni:maszkkal, oltásokkal, tiltásokkal - Milliárdokért káros és haszontalan vakcinákat rendelni a fajtársaktól. Mindezt az alkotmányban kellene tiltani.
green1899white
2023. szeptember 03. 20:38
Honnan lehet tudni hogy hamarosan lezárul az orosz- ukrán háború !? Kezdődik a covid hiszti .....
survivor
2023. szeptember 03. 20:37
Nem vak ez a ló, csak bátor ! Ugye Maki ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!