Crackpipák és droglegalizációs porgram: Alex Soros apja nyomdokaiba lép

2023. szeptember 28. 18:33

Alex Soros azzal hencegett, hogyan finanszírozta Soros György sok éven át a kábítószerek legalizálását. A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) új elnökeként valószínűleg ő is apja nyomdokaiba lép.

2023. szeptember 28. 18:33
null

A múlt heti Clinton Global Initiative 2023 találkozón Alex Soros a The Washington Post társszerkesztőjének, Jonathan Capehartnak adott interjút. A beszélgetésben mások mellett apja, 

Soros György radikális drogpolitikai programjáról is szó esett, amelyet Alex Soros „ártalomcsökkentésnek” nevezett. 

Az egyik ok, amiért annyira támadják az alapítványaink tevékenységét, az, hogy világszerte támogatjuk az ártalomcsökkentést a drogpolitikában; ez még mindig hatalmas stigma”, mondta.

Majd azzal folytatta, hogy apja az abortusz és a fogamzásgátlás támogatásával felháborította a vallási csoportokat is, illetve konkrét példát hozott Soros György drogokkal kapcsolatos tevékenységére. Utóbbi magában foglalja, hogy 2016–2021 között több mint 3 millió dollárt adományozott a Harm Reduction Internationalnak, amely szervezet a „tű- és fecskendőprogramok", a „drogfogyasztási helyiségek létesítése” mellett száll síkra, valamint a marihuána legalizálását szorgalmazza.

Kiemelte a Casey Alapítvánnyal – amely a a Nyílt Társadalom Intézet-Baltimore egyik fő támogatója volt – való partnerséget is. 

Velük Baltimore-ban működtünk együtt, amikor az a város volt a leginkább »drogfüggő« az egész országban. Vagyis vannak partnereink a szervezett filantrópiában”, nyilatkozta. 

Rachel Ehrenfeld, az Amerikai Demokrácia-központ alapító-elnöke korábban sokat beszélt a Soros család erre a kérdésre vonatkozó baltimore-i aktivizmusáról. A The Soros Agenda című könyvében előbb kitért Soros György a legkülönbözőbb kábítószerek legalizálására irányuló törekvéseire, majd részletesen ismertette, a Soros finanszírozta Charm City Care Connection nevű szervezet 

hogyan osztogatott crackpipákat, a dohányzásra vonatkozó utasításokkal és egy kártyával együtt. 

Utóbbit afféle „szabadulj a börtönből” lapként kellett a bűnüldöző szerveknek felmutatni, „mivel ezek a kellékek illegálisak Maryland államban”.

Ehrenfeld megemlítette azt is, hogy a Drogpolitikai Szövetség, amelynek Soros 2016 és 2019 között 585 091 dollárt adott, elítélte a Biden-kormányzatot a miatt a döntés miatt, mert „e pipákat kivették a biztonságos dohányzóeszközök közül”.

A Drogpolitikai Szövetség, amely a Drogpolitikai Alapítvány és egy Soros-projekt, a Lindesmith Center egyesüléséből jött létre, számos államban dolgozott a kábítószertörvények megváltoztatásán. A Washington Examiner szerint a Drug Policy Alliance érdekvédelmi szervezete, a Drug Policy Action „és oregoni leányvállalata a kampányfinanszírozási adatok szerint 2013 és 2014 között legalább 2,8 millió dollárt adott a 2014-ben elfogadott, a marihuánát legalizáló 91-es intézkedést támogató bizottságoknak. Hat évvel később Oregon elfogadta a 110-es javaslatot, amelyet szintén a Drug Policy Action dollármilliókkal támogatott, és amely dekriminalizálta a kemény drogokat”.  

A Nyílt Társadalom Alapítványok új elnökeként Alex Soros valószínűleg apja nyomdokaiba lép,

hogy elérje az úgynevezett „ártalomcsökkentést” a drogpolitikában.

 

Nyitókép: Alexander Soros Facebook-oldala

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Guy_Verhofstadt
2023. szeptember 28. 22:01
Jó volna ha az érzékenyítés mellett ezt is bevinnék az általános iskolákba. Én is ott kaptam kedvet hozzá.
fsdfsdf
2023. szeptember 28. 21:57
Végre nem kell majd bújkálnom. Még a gyerekeket kellene legalizálni.
JohnnyFirpo77
2023. szeptember 28. 20:56
A dekriminalizáció egy teljesen értelmes, civilizált drogpolitika. Üldözni a dílereket kell, nem a fogyasztókat. A bűncselekmény fogalmában benne van, hogy a bűncs. olyan cselekmény, amely veszélyes a társadalomra. Az ugyan mégis hogyan veszélyes a társadalomra, ha valaki otthon elszív egy füves cigit, megnéz egy filmet és elmegy aludni? Úgy, hogy sehogy. Nonszensz. Egy civilizált világban az ember a saját testével azt kezd, amit akar, hiszen az az övé, nem az államé - mindaddig amíg másnak nem árt, amíg nem veszélyes a társadalomra. Viszont ezt a crackpipa osztogatást nem tudom hova tenni. Ez már a ló túlsó oldala. A keményebb drogok esetében óvatosabban kellene hozzáállni a dolgokhoz a veszélyességük miatt. Az opioidokat például tűzzel-vassal kellene irtani. A kokain és a dizájner drogok (a leggazdagabbak és legszegényebbek drogjai) lennének azok amivel a rendőrségnek kiemelten kellene foglalkozni, de úgy ez a probléma nem fog megoldódni, ha továbbra is a jelenlegi szabályozás marad.
KBA98
2023. szeptember 28. 20:56
Az egész klán a pokolba való!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!