Jól lobbizott Zelenszkij: Biden újabb katonai segélycsomagot jelentett be

2023. szeptember 22. 10:54

Egy 325 millió dolláros újabb katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajna számára az amerikai elnök.

2023. szeptember 22. 10:54
null

Az amerikai védelmi minisztérium helyi idő szerint csütörtökön közölte, hogy újabb segélycsomagot küldenek Kijev részére, mely többek között légvédelmi rendszereket és tüzérségi lőszereket tartalmaz, de a Kijev által kért ATACMS-rakéták, melyek hatótávolsága 300 kilométerig terjed, nincsenek benne.

Az új katonai segélycsomagot Volodimir Zelenszkij washingtoni látogatása alatt jelentették be. Az ukrán elnök előzőleg Joe Biden elnökkel, Lloyd Austin védelmi miniszterrel és az amerikai kongresszus tagjaival találkozva további támogatásért folyamodott. 

 

Amerikai kormányzati adatok szerint a háború kezdete óta összesen 43,9 milliárd dollárnyi amerikai katonai segélyt kapott Ukrajna. 

 

Zelenszkijjel tartott találkozója után Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok által megígért első M1 Abrams harckocsikat a jövő héten fogják leszállítani Ukrajnának. Az amerikai kormány januárban közölte, hogy 31 Abrams harckocsit szállít Kijevnek.

(MTI)

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. szeptember 24. 02:49
Két marha. Remélhetőleg nem sokáig.
pollip
2023. szeptember 22. 16:25
A képen azt ígéri Zelenszkij, hogy add a pénzt, ígérem, hogy később elfelezem veled! Ígérem, higgy nekem!
Héja
2023. szeptember 22. 16:11
Az USA a háború elhúzásában érdekelt. Ezért csepegteti a dollárt és a hadianyagot. Nem mellesleg az Abrams rég elavult technika.
florin
2023. szeptember 22. 14:47
A cím komolytalan. Helyette: "Eldöntöttük, hogy megtömünk megint hülye majom, csak dugd ide a képedet, sírjál egy kicsit a média felé, hogy legyen neve a gyereknek"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!