A mocskolódás éve

2023. szeptember 29. 19:08

Biden kétségtelenül egy „baki-gép”, igen sűrűn követi el apró, de kellemetlen hibákat.

2023. szeptember 29. 19:08
Berend T. Iván
Népszava

„Rendkívül nehéznek ígérkezik a 2024. novemberi amerikai elnökválasztásig előttünk álló év. Ezek az utolsó esztendők mindig a kiélezett politikai viták és személyes támadások jegyében zajlanak. Ez az év azonban, úgy tűnik, különlegesen személyeskedő és vádaskodó, vad mocskolódásokkal teli lesz.

A Biden elleni támadások egyik fő vonulata állítólagos »gyanús üzleti tevékenysége«. A republikánus képviselőcsoport bejelentette, hogy vizsgálatot indít annak érdekében, hogy fény derüljön Biden elnök üzleti-pénzügyi kapcsolataira fiával, Hunter Bidennel. James Comer republikánus képviselő egyenesen »csalással, pénz-mosással és más bűntényekkel« vádolja Bident, és azt állítja, érdekeltsége van fia kétes üzleteiben, amelyeknek szerinte embercsempészekkel való üzleti kapcsolat is részét képezi.

A Biden elleni támadások másik és legfőbb vonulata szellemi képességének kétségbevonása, amit Trump fogalmazott meg a legvulgárisabb módon, de korántsem áll ezzel egyedül. A republikánus párt élgárdája szorosan felzárkózik mögé. Nikki Haley, az egyik republikánus elnökjelölt azt sürgeti, hogy »mentális kompetencia tesztet« kell követelni Bidentől, és többek között olyan kérdéseket kell feltenni, hogy »hány unokája van«. 

Biden kétségtelenül egy »baki-gép«, igen sűrűn követi el ezeket az apró, de kellemetlen hibákat. Mivel ő már szenátorként és alelnökként egy életet eltöltött a politikai pályán, az ilyen kis elszólásainak hosszú története már közismert, egyértelmű, hogy ezek nem holmi újkeletű szellemi hanyatlás következmenyei. És ne is említsük, hogy a bakizás tekintetében összehasonlíthatatlanul jobban áll, mint Trump. A Washinton Post annak idején, Trump elnöksége első száz napján Biden 78 bakijával szemben 511-et számlált össze. Elnöksége és közszereplése során pedig összesen 30573 hamis, téves, félrevezető állítást írtak a rovására.”

Nyitókép: Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. szeptember 30. 09:12
Majd pont ennek a szar komcsinak hiszünk mikor a fajtája mekeg, makog, dadog, hazudik.
luisbathhelena
2023. szeptember 30. 06:48
Berend T Iván sz. 1930 az MSZMP Központi Bizottsag tagja. Jelenleg 103 éves lenne. Ezt a cikket a fiacskaja írta neve ugyanaz.
luisbathhelena
2023. szeptember 30. 06:16
Frank Drebin (Csupasz pisztoly) könyörög a receptert...
bakafant-28
2023. szeptember 30. 04:34
Ja,a Trump sokkal többet hibázott...Ő nem fingotta szét a királyi családot,nem gurult le a repülőgép lépcsőjéről 2 perc alatt háromszor,nem aludt el az izraeli min. elnök társaságában,nem szart be a pápai fogadáson,stb...De a Trump,anyátokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!