Zelenszkij: Ha az USA ad 135 millió dollárt, akkor lehet választást tartani hadiállapot idején

2023. augusztus 28. 10:42

Érdekes okfejtést villantott az ukrán elnök.

2023. augusztus 28. 10:42
null

Volodimir Zelenszkij vasárnap tévéinterjút adott, a beszélgetés során pedig igen érdekes gondolatokat osztott meg az ukrán választásokról. Mint fogalmazott, „a jogszabályok szerint tilos választásokat tartani, mert nehéz megtartani őket. A válaszom nagyon egyszerű, ha a parlamenti képviselőink készen állnak – mert akkor szükség lesz a jogszabályok, a választási törvény módosítására, hogy gyorsan megtehessük...valamint, 

ha az USA Európával együtt ad ötmillió hrivnyát, akkor megtartjuk. Én nem fogok hitelből választásokat tartani, a fegyverkezéstől sem vesszük el a pénzt”

ha az USA Európával együtt ad ötmillió hrivnyát, akkor megtartjuk. Én nem fogok hitelből választásokat tartani, a fegyverkezéstől sem vesszük el a pénzt” – fogalmazott az ukrán elnök. 

Szerinte egy másik feltétel, hogy nemzetközi megfigyelők „legyenek a lövészárkokban, megfigyelőket kell oda küldeni, hogy a választás törvényes legyen”.

Az ukrán elnök okfejtése alább látható, 44:49-től:

***

Ukrajnában 2022. február 24. óta van hadiállapot, másnap Volodimir Zelenszkij aláírta az általános mozgósításról szóló rendeletet. Július végén a Verhovna Rada 2023. november 15-ig meghosszabbította a hadiállapotot. A Verhovna Rada választásokat október végén kellett volna megtartani, de a hadiállapot meghosszabbítása miatt ez úgy tűnik, elmarad.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. augusztus 30. 19:11
Pénzt USA adja választ nem az ukrán nép , nyugatra menekült 15-20 millió ukrán nem szavaz . Biden mintára csalnak.
Kozmosz
2023. augusztus 30. 02:12
A faszát már nem tudja villantani. Marad a baromsága.
google-2
2023. augusztus 29. 13:37
Amerikástul ezek színjátéknak képzelik a választásokat, vagy mi? Vajon lesz olyan hülye Európa, hogy ilyesmire ad pénzt? És egy idő után másoktól is el kell venniük, nem lesz elég a magyarok, lengyelek pénze, na, akkor lássuk őket!
irondome
2023. augusztus 29. 11:50
Erre a kapitális POFÁTLANSÁGRA már tényleg nincsenek szavak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!