Ukrajna megtámadta Oroszország novorosszijszki haditengerészeti támaszpontját

2023. augusztus 04. 09:06

Ez az első ukrán támadás, melyet az oroszok egyik fő kereskedelmi kikötője ellen indítottak.

2023. augusztus 04. 09:06

A Reuters arról ír, hogy az ukránok tengeri drónokat vetettek be az orosz haditengerészeti támaszpont ellen, melyeket az orosz hadihajók megsemmisítettek, azt az orosz védelmi minisztérium közölte. A közlés szerint a drónokat az orosz hadihajók megsemmisítették.

A fekete-tengeri kikötőváros, Novorosszijszk az orosz tengeri export fontos központja.

A dróntámadás után a kikötőben ideiglenesen minden hajóforgalmat leállítottak, számolt be róla a Kaszpi-tengeri Csővezeteket felügyelő konzorcium, mely olajterminált üzemeltet a kikötőnél, és a kazah nyersolaj fő exportőre. A vállalat szerint infrastruktúra nem sérült meg, a tankerhajók olajjal való feltöltése pedig folytatódik, írják.

Hozzáteszik: az orosz közösségi oldalakon a felhasználók arról számoltak be, hogy robbanásokat és puskaropogást hallottak péntek kora reggel. Hangsúlyozzák, hogy amennyiben a támadás tényét független források megerősítik, akkor ez lesz az első ukrán támadás, melyet Oroszország egyik fő kereskedelmi kikötője ellen indítottak a háborúban.

Nyitókép: X


 

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tboyka
2023. augusztus 05. 18:14
honvédő háború
Tboyka
2023. augusztus 05. 18:13
Lám a nagy környezetvédő libsi balosok hogy örülnek annak, ha több millió liter olaj a tengerbe ömlik. Eza nagy hővédő háborúja az ukránoknak?
B_kanya
2023. augusztus 04. 18:52
"Géza kék az éG B_kanya 2023. augusztus 04. 15:42 Hát te még megvagy, abortuszmaradék???" Fáj, hogy felzsebführereztem a törpe szerelmedet? Vegyen fel magassarkút ahogy szokta :)
B_kanya
2023. augusztus 04. 14:39
Ez már az, amikor zseléführer nem létező csapatokat tologat és V1-esekkel löveti Londont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!