Újabb európai ország küldhet F-16-osokat Ukrajnának

2023. augusztus 25. 07:34

Igaz, az eddig beígértek sem állnak még rendelkezésre.

2023. augusztus 25. 07:34

Hollandia és Dánia után Norvégia is ígéretet tett, hogy F-16-os vadászgépeket küldenek Ukrajnának – számolt be norvég médiaforrásokra hivatkozva a Sky News. Ez egyelőre nem hivatalos bejelentés, így azt sem lehet tudni, milyen feltételek mellett, hány vadászgép érkezik majd Ukrajnába. Bár ez elsőre jó hír Kijevnek, úgy tűnik,

a már beígért harci járművek sem olyan ütemben és mennyiségben fognak érkezni, mint Zelenszkijék szeretnék.

Az ukrán elnök 42 vadászgépre számít Hollandiából, és bár az országnak valóban lenne is annyi F-16-osa, azok egyelőre nem állnak rendelkezésre, amíg azok helyét nem veszik át az F-35-ösök. A holland légierő jelenleg még 24 F-16-ost használ a Benelux államok légterének megfigyelésére.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/YNA

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2023. augusztus 25. 08:30
Ezek is majd csak a jövőév végére várhatóak? Mert akkor várhatják...
gyzoltan-2
2023. augusztus 25. 08:11
"Hollandia és Dánia után Norvégia is ígéretet tett, hogy F-16-os vadászgépeket küldenek Ukrajnának" Jobb ha nem kertelünk, s nem ér váratlanul a visszacsapás..! Ezek a NATO országok a teljes NATO-val kiegészülve hadban, háborúban állnak Oroszországgal.., napról napra tovább eszkalálva a feszültséget..! Uszított háborús hiénák! Hamarosan eljön az az idő, mikor az orosz vezetés, vállvonogatva úgy dönt, hogy reprezentatív megbüntet egy-két nagyon ugráló országot, NATO országot, vagyis az értelmezés szerint támadás fogja érni a NATO-t... Az senkit nem fog zavarni, hogy kiprovokált a "támadás"! Így előállhat az a régen várt helyzet, hogy az amerikai és a internacionalista zsidóság hadba vezényelheti Európát Oroszország megfojtására, az orosz és szibériai természeti kincsek felszabadítására, birtokba vételére..! -s ne felejtsük, mi is e hadi-hiénák táborát alkotjuk..! Így mindnyájunknak kötelező tapsolni a zsidóság újabb világháborújához..! -ez a múltban is így volt, nincs kitérés!
Kormánypárti2
2023. augusztus 25. 07:51
Azét késlekednek, mert a hozzáértő szerelők vagy már meghaltak, vagy nem emlékeznek rá hogy hová tették a csavarkulcsot.
Uztu
2023. augusztus 25. 07:46
Én rögtön Repülő Csészealjat követeltem volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!