Török nemzetbiztonsági tanács: azonnal tárgyaljanak a háborúban álló felek

2023. augusztus 10. 11:29

A Tanács a fekete-tengeri gabonakezdeményezés újraindítását is szorgalmazta.

2023. augusztus 10. 11:29

Ukrajinszka Pravda arról írt, hogy a török nemzetbiztonsági tanács augusztus 9-én, szerdán tartott ülésén megvitatta az Ukrajna elleni „teljes körű orosz invázióval” kapcsolatos helyzetet, és felszólította a feleket, hogy mielőbb állapodjanak meg a háború befejezéséről. Kijelentették, a feszültség fokozódása a Fekete-tengeren, senkinek sem áll érdekében.

Felhívást küldtek minden félnek, hogy azonnal üljenek tárgyalóasztalhoz, és vessenek véget a háborúnak

– olvasható az ülésről szóló jelentésben.

A Tanács azt is hangsúlyozta, hogy a fekete-tengeri gabonakezdeményezés újraindítása „megelőzné a lehetséges negatív következményeket a rászoruló országokban, és hozzájárulna az élelmiszer-stabilitáshoz”.

***

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falióra tábornok
2023. augusztus 10. 13:59
mindeközben a dicsőséges orkisztánban https://twitter.com/igorsushko/status/1689376344029986816?s=20
Szutykok
2023. augusztus 10. 12:38
SLAVA UKRAINI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hatalmas robbanás rázta meg a Moszkva melletti Szergijev Poszad városát, az incidensben sok ember megsérült, egyikük meg is halt. A robbanás következményeiről több felvétel is napvilágot látott már korábban, de azóta előkerült egy olyan videó is, amelyen az eddigieknél közelebbről látható a detonáció. A szerdai adatok szerint a robbanásnak legalább 60 sérültje volt, egy ember pedig a kórházba szállítás után meghalt. Az orosz hatóságok szerint a munkabiztonsági előírások megszegése okozta a robbanást, vagyis baleset történt.
Kovács Ubul
2023. augusztus 10. 11:59
A „teljes körű orosz invázióval” kapcsolatban logikailag is az ELKÖVETŐ felet kell felszólítani. A narratíva kísértetiesen emlékeztet a magyar hatóságokéra, amelyek a cigányok csoportos agresszióját az egyetlen áldozat irányában is "verekedésként" ismertetik.
Mandiner444hu
2023. augusztus 10. 11:49
Toppantottak is? Mert különben nem ér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!