Szlovák lap: Németországból ma már senki nem beszél megvetéssel a magyar határkerítésről

2023. augusztus 14. 10:00

A Hlavné Správy szerint nem jött be az a számítás, hogy orvosok és mérnökök jöttek volna a migrációs hullámban.

2023. augusztus 14. 10:00
-

A szlovák lap felületén cseh nyelven megjelent cikk arra emlékezteti az olvasókat, hogy még tíz éve sincs, hogy Merkel kimondta a híres „Wir schaffen das” mondatát, és a menekültek napi tízezres nagyságrendben kezdtek el áramlani Németországba. A németek „Refugees welcome” plakátokat viseltek. Csak Magyarország döntött máskép: Orbán kerítést épített, és „azt mondta, hogy itthon ezt nem engedi”. Ez volt az első alkalom, hogy az
egyesült Európa alapjaiban megrendült. 

A magyarok szégyenfoltjai lettek az Uniónak, amelynek vezetői nem győzték megvetni a magyar kormányt, 

és minden oldalról azt lehetett hallani, hogy valamilyen demokratikus és humanitárius módon büntessék meg Magyarországot. Utána azonban a cikk rátér arra, hogy hány terrorista támadás is követtek el migránsok, példaként hozza a gyilkos teherautót a karácsonyi vásárban, a nemi erőszakot az újévi ünnepségeken és sok más esetet, amelyek a szerző szerint még a „helyi hírekbe sem kerültek be az igazmondó médiának köszönhetően”. 

Németországban megváltozott a hangulat. Ma már senki sem beszél megvetéssel a magyar kerítésről. Ellenkezőleg. Sok új kerítés épült”

– írja a Hlavné Správy.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pusikas
2023. augusztus 15. 13:30
Azt kellett volna mondani ,hogy kapu oldalsó szárnyakkal! A sógorok a magyarok elől is lezárták a határt, de az is rendben van ugye? A munkaerő az kell de nehogy már úgy jöjjenek ahogy akarnak! Az csak a migrik kiváltsága! No megyek rendelek oltást pár száz milliárdért sms-ben!!!!
bodrigyuri
2023. augusztus 15. 08:16
Hé mandi! Nem világosítottátok ki a képet.
andris-923
2023. augusztus 14. 20:01
Verdbenekhy 2023. augusztus 14. 11:15 "Németországból ma már senki nem beszél megvetéssel a magyar határkerítésről" Arról nem. Csak Orbán Magyarországáról! Én most ezt nem értem minap minap olvasom hogy a német nyuggerek paradicsoma a Balaton Akkor hogy is van ez? O1G van de az ország az viszont szuper
balbako_
2023. augusztus 14. 14:00
Mi már régen tudjuk, a világ most tanulja meg, hogy Orbánnak mindig igaza lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!