Szabadulnak el az indulatok mind a két oldalon

2023. augusztus 07. 16:11

Egy ideális világban minden ilyen cselekedetet kivizsgálnának a háború után – pártatlanul.

2023. augusztus 07. 16:11
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Kérdésként felmerült, a hidak, hajók, energia infrastruktúra, kikötők mennyiben legitim célpontok egy háborúban.

Nos, alapvetően legitim célpontok – és ha a realitást nézzük, mind a két fél támadja őket. Civilek haltak meg ilyen típusú támadásokban mind a két oldalon – ilyen a háború. 1999-ben a NATO bombázott szét egy szerb hidat vonattal együtt – nem szándékosan. Sajnos ez előfordul.

Az látható persze, hogy szabadulnak el az indulatok mind a két oldalon, a vérellátó vs Donyeck belvárosa, stb.

Egy ideális világban minden ilyen cselekedetet kivizsgálnának a háború után – pártatlanul. De ilyen aligha lesz. 

Más: egyes hírek szerint Ukrajna kezd nyitottabb lenni arra, hogy előzetes orosz kivonulás nélkül is lehet tárgyalás. Ez egy lépés a valóság felismerése felé.

Az is, hogy Zelenszki elnök leült a magyar közösség vezetőivel tárgyalni Beregszászon. Az ördög a részletekben van, és a részleteket még nem tudom, de a találkozó után adott nyilatkozata pozitív volt.”

Nyitókép: Szergej Kozlov

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. augusztus 08. 16:59
1999-ben a NATO bombázott szét egy szerb hidat vonattal együtt – nem szándékosan. - lófaszt nem szándékosan. Megerősítés nélkül nem oldhatta volna le a bombát. Lehet, hogy a pilóta be sem jelentette a vonatot. Mivel szárazföldi beavatkozás nem volt, a légitámadásokkal akarták megtörni a szerbeket. Ennek része volt a rengeteg civil célpontok és infrastruktúra elleni támadás. Gyakorlatilag a teljes elektromos infrastruktúrát szétbaszták grafitbombákkal. Irakban is tömegesen irtották a civilieket az amerikaiak.
B_kanya
2023. augusztus 07. 22:00
"1999-ben a NATO bombázott szét egy szerb hidat vonattal együtt – nem szándékosan. " https://www.youtube.com/watch?v=ncoMloG-fT4 "I was suggesting ... to take out the bridges of Drina" - pedobrandon a szerb hidakról
pollip
2023. augusztus 07. 19:55
Hazudott egy pozitívat. Nem kell mindent elhinni
Majdmegmondom
2023. augusztus 07. 19:30
Hát most kell minél több pontot gyűjteni, ha már meg volt (az oroszok nélkül) a nagy béketárgyalás, akkor bisztosan közel van már a béke és az viszi a többet, akinek nagyobb a pontszáma...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!