Queerpolitikai (!) szóvivő a német önrendelkezési törvényről: Nem csak szivárványos zászlólengetésre és más szimbolikus támogatásra van szükségünk

2023. augusztus 26. 09:28

Az egyperces propagandavideóban Maja Tegeler arról beszél, miért jó, hogy ezentúl 14 éves kortól mindenki megváltoztathatja a saját nemét.

2023. augusztus 26. 09:28

Maja Tegeler, a német baloldali Die Linke párt queerpolitikai szóvivője egy egyperces propagandavideóban beszélt arról, miért tartja fontosnak a szerdán elfogadott új önrendelkezési törvényt, amelynek értelmében tizennégy éves kortól mindenki szabadon megváltoztathatja majd a nemét és a keresztnevét Németországban.

A törvény célja, hogy „megkönnyítse a transznemű, interszexuális és nem bináris emberek életét”.

A videóban Maja azt mondja, hogy az új törvény fölülírja az eddig „40 éven át működő transz-ellenes törvényt”, és lehetővé teszi a nemváltoztatást, anélkül, hogy drága orvosi kezeléseket kéne végrehajtani. Hozzáteszi, a változtatás azért is fontos, mert a transznemű személyeknek nem csak szivárványos zászlólengetésre és más szimbolikus támogatásra van szükségük, hanem egy „diszkriminációtól mentes önrendelkezési törvényre”.

A videó itt érhető el:

Nyitókép: X/Képernyőkép

 

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2023. augusztus 27. 21:20
Ez milyen állat?
vamonos
2023. augusztus 27. 13:24
Alkoholt és cigarettát nem vehet, nem vezethet autót 14 évés kortól, de a nemét megváltoztathatja. Gratula a németeknek, egyre mélyebbre súlyednek.
Skulo
2023. augusztus 27. 00:48
Hát ez egy jó arc. Ennek nem nemet kell váltania hogy valaki rá tekeredjen. Mindenesetre akit ez ebben az állapotában felizgat az hős.
Martell 2
2023. augusztus 26. 21:43
Ezeket a degeneráltakat el kellene küldeni egy kis táborozásra, kaphatnának kitűzőt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!