Négyéves óvodásoknak mutattak be „bőrszerkós” szado-mazo férfiakat ábrázoló Pride-könyvet

2023. augusztus 23. 07:46

A szervezők szerint ezzel azért nincs gond, mert a gyerekek még úgysem értik meg a szexualizált ábrázolásokat.

2023. augusztus 23. 07:46

Négyéves óvodásoknak mutattak be szado-mazo ruhás férfiakat ábrázoló Pride-könyvet – számolt be a Telegraph. A lap szerint a szülők aggodalmukat fejezték ki a hull-i Genesis Pre School munkatársainak, miután felhívták a figyelmüket arra, hogy a gyerekek a képeket látják. A szervezők egyik tagja ezután megvédte a képeket, azzal érvelve, hogy 

a gyerekek úgysem értik meg az erotikus és szexualizált ábrázolásokat.

Az iskola biztonsági vezetője azt állította, hogy a könyv „jelmezes embereket ábrázol”, és visszautasította azokat az aggodalmakat, hogy a képek „nem megfelelőek” – írják a portálon.

Kivették a gyereket

Két szülő erre úgy döntött, hogy az eset miatt kiveszik gyermeküket az intézményből. Egyikük úgy nyilatkozott: „Két olyan képet azonosítottunk, amelyeken részben meztelen, bőrfelszerelésben lévő férfiak láthatóak. 

Az egyiken bőr lágyékkötő, a nyakán szegecses kutyanyakörv és térdig érő csizma van.” 

A szülők elvárták, hogy a szervezők bocsánatot kérjenek a könyv tartalma miatt, de a tanárok vitatták az értékelésüket. A házaspár azt állította, hogy 

egy gyermek értetlensége nem indokolja, hogy explicit képeknek tegyék ki őket.”

Az óvoda kuratóriuma később megerősítette a szülőknek, hogy a könyvet eltávolították az óvodából, amíg biztonsági ellenőrzést végeznek, de a cikk szerint a könyv széles körben elérhető a könyvesboltokban és könyvtárakban.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Twitter

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
donciccio-2
2023. augusztus 30. 14:10
Még mindig van lejjebb a buziknál
istvanpeter
2023. augusztus 23. 11:44
Ne etessük már egymást, mert a szülők nagy többsége is tisztában van azzal, hogy a gyermekek neuronstruktúrája éppen az óvodás korral kezd feltöltődni információkkal és ekkor jönnek létre a legfontosabb szinopszisok is. Ettől függetlenül, a gyermekek megrontóit az utolsó szálig el kellene égetni.
EX_Terminator
2023. augusztus 23. 09:35
Akkor meg? 1, minek? 2, most már olyannal terhelték őket amivel nem lenen szabad mert túl fiatalok hozzá.
Szerintem
2023. augusztus 23. 09:35
A gyerekek úgyse értik. Akkor nem is lenne értelme mutogatni nekik, ha csak valamelyik buzi bácsi el nem magyarázza nekik. Ezeknek nagyon fontos, hogy a gyerekek már akkor találkozzanak a buzisággal, amíg még nincs fogalmuk a heteróságról se. Már sokkal előbb rögzüljön bennük a buziság, azzal találkozzanak előbb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!