Amerikai politológus: Magyarország a józanság szigete

2023. augusztus 11. 06:48

Gladden Pappin szerint hazánk egyedüli megoldásai zavarnak „bizonyos nagyhatalmakat”.

2023. augusztus 11. 06:48

Gladden Pappin, a Magyar Külügyi Intézet elnöke volt a vendége a Hírt TV Napi Aktuális műsorának. Pappin elmondta, hogy

Magyarország egyedüli utat jár be, és mivel európai ország és nagyon fontos része a nyugati civilizációnak, éppen ezért egy ellenpéldát mutat.”

Hozzátette, hazánk három dologban is megelőzte a korát a migráció ügyében, a genderkérdésben és a háborúval kapcsolatban is időben ismerte fel Magyarország a veszélyeket a külügyi intézet vezetője szerint. Hazánk egyedi megoldásokat alkalmaz ezekkel a veszélyekkel szemben, ami sajnos egyes nagyhatalmaknak kellemetlen – mondta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Pappin arról is beszélt, szerinte a Biden-kormányzat döntése a vízumkorlátozással kapcsolatban egy „szelektív politikai fegyver”, amelyet „mélyebb politikai okok” miatt vetettek be Magyarországgal szemben. Szerinte ez a döntés különböző lépések között a legutóbbi, emlékeztetett a kettős adóztatás tilalmáról szóló egyezmény felmondására, valamint arra, hogy az amerikai nagykövetség rendszeresen igyekszik beavatkozni Magyarország belügyeibe.

Nyitókép: képernyőfotó

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. augusztus 11. 09:46
Hazánk egyedi megoldásokat alkalmaz ezekkel a veszélyekkel szemben, ami sajnos egyes nagyhatalmaknak kellemetlen – mondta az amerikai politológus. Radnóti Miklós így írt kora életérzéseiről: s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest, már azt is gyűlölték, akár a pestisest.
balbako_
2023. augusztus 11. 09:20
Tanulság minél messzebbről ugatnak annál haragosabbak, akit meg itt pofán vág a valóság az meg megokosodik. Ez ilyen egyszerű. A tények makacs dolgok.
B_kanya
2023. augusztus 11. 08:50
"Genusnextgen B_kanya 2023. augusztus 11. 08:08 Bulgáriát még előzzük butafasz Buksika. Talán." Megint szakértő voltál, vazelingenyus :)))
orokkuruc-2
2023. augusztus 11. 08:22
Hát ez...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!