Lezuhant Prigozsin repülőgépe

2023. augusztus 23. 20:15

Ha ez igaz, akkor ez a régi Wagner-elit teljes lefejezését jelenti.

2023. augusztus 23. 20:15
Rácz András
Facebook

„Oroszország tveri régiójában lezuhant egy Embraer-600-as kisrepülőgép. A fedélzeten lévők nem élték túl. Úgy tűnik, hogy a halottak között van a Wagner-vezér Jevgenyij Prigozsin is.
A TASS is megírta:
https://tass.ru/proisshestviya/18571601 
(Fun fact: még bőven bármiféle halottszemle vagy hivatalos azonosítás előtt – szóval egy kicsit azért legyünk ezzel óvatosak.)


Az orosz social media tele van pletykákkal, hogy a gépet állítólag az orosz légvédelem lőtte le... de  ha Prigozsin valóban rajta volt a gépen, akkor a lezuhanás pontos oka a végeredmény szempontjából tulajdonképpen mindegy. Nem véletlenül mondtam a puccskísérlet másnapján, hogy ha lenne Prigozsin-részvényem, igen gyorsan eladnám.

Az orosz történelemben eddig nem volt példa rá, hogy sikertelen puccskísérletet bárki huzamosabb ideig túlélne. Nos, úgy tűnik, bizonyos dolgok nem változnak. UPDATE: úgy tűnik, rajta volt a gépen Dmitrij Utkin, a Wagner-csoport alapítója is. Ha ez igaz, akkor ez a régi Wagner-elit teljes lefejezését jelenti.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Handout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diodoro3
2023. augusztus 24. 10:05
"Ha ez igaz, akkor ez a régi Wagner-elit teljes lefejezését jelenti." Nem egészen világos. Ez most jó hír Rácz András szerint vagy rossz?
Kanmacska
2023. augusztus 23. 23:32
Nos ez is egy verzió: "Jevgenyij Prigozhin egy másik gépen lehetett. Korábban az üzletember titoktartási céllal rendszeresen összezavart mindenkit. Forrásunk szerint Prigozsin állítólag bejelentkezett egy járatra, de ugyanakkor egy másik repülőgépre szállt fel. A Nyugat már gyártja a nekrológokat – írja az Oroszok az Igazság Oldalán. "
lájkbajnok
2023. augusztus 23. 21:30
Minden pofon jó helyre megy.
hovezivyvar
2023. augusztus 23. 21:24
Ha igaz - mondja a szakértő. És ha mégsem? Amúgy TASS egy agyar település valahol Bács-Kiskun vármegyében. Az orosz hírügynökség meg a TASZSZ - magyar átírással. A sznobok TASS-nak írják. Kevesebb angol szakértői kifejezés, több orosz nyelvtanulás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!