Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép

2023. augusztus 27. 10:26

Többen megsérültek, egy ember állapota válságos.

2023. augusztus 27. 10:26

Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép Ausztrália északi partjainál – jelentette a helyi média vasárnap. A repülőgépen feltehetően több mint 20 főnyi személyzet tartózkodott, amikor az ausztráliai Északi Területen, Darwintól északra fekvő

Tiwi-szigeteknél lezuhant egy kiképzési gyakorlat során 

– jelentette az AAP hírügynökség. Mint írják: hárman megsérültek, egy ember állapota válságos

Hadgyakorlat lehetett

A helyi 9 News tévéadó arról számolt be, hogy egy amerikai típusú repülőgép járt szerencsétlenül. Az ABC helyi műsorszolgáltató azt közölte, hogy a személyzet több tagját kimentették, és az első jelentések nem szóltak halálos áldozatokról. Az ausztrál védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az incidens a Predator's Run 2023 (A ragadozó futása 2023) kódnevű hadgyakorlat során történt.  

A katonai manőverekben Kelet-Timor, Indonézia, az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek mintegy 2500 katonája vesz részt

 Ausztrália északi részén. A billenőrotoros katonai konvertiplán, a helikopter és a szállítógép „keresztezése”. A helikopterekhez hasonlóan képes függőlegesen fel- és leszállni.  

 (MTI)

Nyitókép illusztráció. Wikipédia

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. augusztus 27. 18:13
"Ausztrália" Ez lehet a gond. Az Osprey nem tud fejjel lefelé repülni.
luxusbatar
2023. augusztus 27. 17:04
"egy amerikai típusú repülőgép járt szerencsétlenül" --- ízlelgessük: "amerikai típusú" Aki megmondja nekem, ez milyen, fizetek egy bambit...
alenka
2023. augusztus 27. 14:56
Zutttttyyy.....a többi is....
toro
2023. augusztus 27. 14:41
Lezuhant? Maradt volna a földön.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!