Keresztes vipera mart meg egy magyar túrázót Ausztriában

2023. augusztus 29. 09:38

A magyar férfit mentőhelikopterrel szállítottáka leobeni kórházba.

2023. augusztus 29. 09:38
Kaznakov's viper (Vipera kaznakovi). Matthijs Kuijpers / Biosphoto / Biosphoto via AFP

Keresztes vipera mart meg egy magyar túrázót vasárnap az ausztriai Mariazell közelében, olvasható a Kurieren.

A lap beszámolója szerint a férfi egy csoporttal túrázott, de az eset után továbbment, csakhogy egészségi állapota romlani kezdett. Végül a mentőhelikopterrel vitték a leobeni kórházba.

A Kurier megjegyzi, a keresztes vipera mérgének viszonylag alacsony a toxicitása, marása ritkán halálos, általában csak a gyerekekre és az idősekre veszélyes.

Nyitóképünk illusztráció. Forrása: MATTHIJS KUIJPERS / BIOSPHOTO / BIOSPHOTO VIA AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2023. augusztus 29. 12:42
Amúgy a vipera mérge csak az arra allergiásoknak lehet halálos, egyébként egy darázs csípésével egyenlő .
billysparks
2023. augusztus 29. 12:41
Egy kis adalék a hanyatló Ausztriához. Még júliusban keveredett kocsmai verekedésbe Ausztriában Marius Gersbeck, a Hertha BSC kapusa. Gersbecket szabadságvesztés is fenyegetheti, mivel Ausztriában a súlyos testi sértést hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják. A lap emellett megjegyzi, hogy ha a vádlottat elítélik, akkor arra is lehetőséget kaphat, hogy közmunkával vagy pénzbefizetéssel kiváltsa a büntetését, ebben az esetben pedig nem lenne büntetett előélete. Tehát, ha gazdag vagy és van pénzed, akkor megúszod a büntetést, priusz nélkül élheted tovább az életed, mintha mi sem történt volna. Jó, a mi gyilkos cigányaink is már másnap este szabadon vannak és gyilkolhatnak tovább, de legalább priusszal teszik ezt utána.
Medici
2023. augusztus 29. 11:46
Mivel Ausztria már nem Ostmark, így ott csak keresztes vipera található. Előtte a horogkeresztes vipera élte világát.
Akitlosz
2023. augusztus 29. 11:38
Csak mert nem halálos a felnőttekre attól még erős túlzás azt állítani, hogy "általában csak a gyerekekre és az idősekre veszélyes".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!