Hamarosan Holdra száll India

2023. augusztus 06. 08:58

A leszállóegységet és a rovert augusztus 23-án vagy 24-én próbálják majd a Hold felszínére állítani.

2023. augusztus 06. 08:58

A Chandrayaan-3, India legújabb Hold-missziója Hold körüli pályára állt – közölte az ország űrügynökségére hivatkozva a BBC. Az orbiterrel, leszállóegységgel és roverrel felszerelt űrszonda július 14-én emelkedett a magasba. A leszállóegységet és a rovert augusztus 23-án vagy 24-én próbálják majd a Hold felszínére állítani.

Ha sikerül, India lesz az első ország, amely a Hold kevéssé kutatott déli pólusa közelében landol, és az Egyesült Államok, a volt Szovjetunió, továbbá Kína után a negyedik lesz, amelyik leszáll a Holdon.

A Chandrayaan-3 India holdkutatási programjának harmadik állomása, amely a várakozások szerint a korábbi holdi küldetések sikerére fog építeni.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2023. augusztus 06. 13:31
Azért az elgondolkodtató, hogy a "dicső" nyugat mit tud. Felélték az előnyüket, már alig vannak a világ előtt. Hol vannak az európai microchipek (mármint a 7 nanométeres csíkszélességű vagy már 5), hol vannak az európai atomerőművek (kb. a 70-es években fejlesztették utoljára), hol vannak a tóriumos erőművek (baszki Kína már csinált ilyet, India rajta van). Költötték a pénzt a sehová sem vezető megújulókba meg szopatják a saját autóiparukat a környezetvédelmi préssel, miközben India meg hetente épít egy szénerőművet. (A háborút nem úgy kell befejezni, hogy felemelem a kezemet). Még költenek a fúziós erőműre, ami nagy valószínűséggel nem fog sikerülni, de a tóriummal meg ne foglalkoznak, ami meg megvaslósítható, csak tényleg fejlesztés kell hozzá. Nem is tudom egyébként, hogy minek foglalkoznak a CO2-vel? Mert a jövőt feléljük -- mondják. Öcsi, a jövővel már nem kell foglalkoznotok 1,3-as szaporodási rátával, az majd mások problémája lesz!
akkor ki
2023. augusztus 06. 11:38
Helyes! Keressenek nyomot, nem találnak, mert nem voltak a hazug jenki kazárok. Ha lettek volna 1969-ben, akkor azóta csak ment volna valaki! Semmit nem hiszek el, amit a jenki kazárok mondanak, de még azt sem amit kérdeznek.
falcatus-2
2023. augusztus 06. 11:12
bodrigyuri 2023. augusztus 06. 10:22 Elmennek oda, oszt meglátják, hogy a usa ott se vót. Az első szovjet (Vosztok- R7) holdrakéta 38 m magas vót, az első amerikai(Apollo -Saturn V ) 110 m. Azután az oroszok is az "eredményesség" érdekében 100m-re növelték. Azusa ott se vót, a szovjet meg ....? Melyiknél nagyobb az esély, hogy "ott se vót"
bodrigyuri
2023. augusztus 06. 10:22
Elmennek oda, oszt meglátják, hogy a usa ott se vót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!