Az ukrán drónok az elmúlt időszakban egyre hatékonyabban jutnak át az orosz védelmen

2023. augusztus 02. 08:01

Akarja ezt Oroszország vagy sem, a téma egyre inkább belekerül az orosz nyilvánosságba.

2023. augusztus 02. 08:01
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Ukrán dróntámadások orosz célpontok ellen. Úgy tűnik, hogy az ukrán drónok az elmúlt időszakban egyre hatékonyabban jutnak át az orosz védelmen és tesznek meg akár 400-500 km-t a cél felé. Akarja ezt Oroszország vagy sem, a téma egyre inkább belekerül az orosz nyilvánosságba és az orosz (békés) mindennapok részévé válik. Legutóbb egymást követő napokon július 30-án és augusztus 1-én is drónok csapódtak a Moszkva-City-be – a felhőkarcolós moszkvai negyedbe. 

Csak az idei évben a BBC számításai szerint legalább 120 ukrán drón csapódott orosz és az oroszok által kontrollált területekre. A legtöbb az Ukrajnával határos brjanszki és belgorodi, illetve a krími területekre. A legismertebb dróntámadások közé tartozott az orosz repülőgépeket megsemmisítő, engelszi repülőteret ért támadás, vagy a néhány héttel ezelőtti, feltehetően vízi drónokkal történt krími-híd elleni támadás. Május óta pedig nagyjából kéthetente vannak sikeres dróntámadások Moszkva ellen, amely 450-500 km-re van Ukrajnától.

A célpontok között orosz lőszer raktárak, repülőterek, katonai bázisok, és a kritikus infrastruktúra objektumai. A Moszkva-City elleni támadás célpontja feltehetően az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium lehetett, amely ugyanazon a 21. emeleten van helyileg, ahová az egyik drón éjszaka becsapódott.

Így az orosz vezetésnek egyre nehezebb lesz eladni az időben és térben korlátozott módon, valahol Oroszország határain kívül zajló »különleges katonai művelet« narratíváját.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diodoro3
2023. augusztus 02. 17:18
Tudod amíg ukrán azoVista nackok moszkvai polgári lakosság irtasaval próbálkozik addig az oroszok egy T 80 tankkal elintéznek két másik ukrán tankot + 6 Bradley csodafegyvert 10 perc alatt Talán erről ha hallgatnánk antontol bővebben Hogy fordulhatott ez elő ???
Nabradius
2023. augusztus 02. 14:27
És most az oroszok megijedtek,megadják magukat és szabad az út Vlagyivosztokig. Ja, nem mozgósítanak, tartalékokat képeznek, és várják a mindent elsöprő ukrán ellentámadást. :))))
dupree
2023. augusztus 02. 14:09
Anton, a ruszkik drónjai nem Kijev luxuslakásait támadják hanem amit kell, páncélozott járműveket, radarokat, légvédelmet, és már egy üzemanyagszállító Ural kilövése is többet számít a hadművelet szempontjából mint egy moszkvai toronyház felső szintje. Ha a Lancet egy lövészárokba, fedezékbe repül be már több jelentősége van, nagyobb kárt okoz.
powerage
2023. augusztus 02. 13:27
"Így az orosz vezetésnek egyre nehezebb lesz eladni az időben és térben korlátozott módon, valahol Oroszország határain kívül zajló »különleges katonai művelet« narratíváját." Igen, jobb is lenne, ha akkor elkezdenék a rendes háborút, tömeges mozgósítással meg mindennel. Az ukrán dróntámadások másra nem jók, mint ennek a kiprovokálására. Na meg annak az igazolására, hogy az ukrán vezetés nem minden átadott fegyvert és támogatást lopott el, tehát nyugodtan küldhetik nekik a többit is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!