A Klubrádió műsorában védte meg Magyarországot az amerikai külpolitikai guru

2023. augusztus 16. 17:05

„Teljesen világos mindannyiunk számára, hogy politikai okokból helyezi mind nagyobb nyomás alá Magyarországot” – mondta a vízumszigorításról Gladden Pappin.

2023. augusztus 16. 17:05
null

„Azt gondolom, hogy a Biden-kormány elmúlt másfél éve Magyarországgal szemben folytatott politikájának egyenes következménye ez a szigorítás, amellyel a több területen már régóta érezhető, Magyarországra gyakorolt nyomást akarta még nyomatékosabbá tenni” – mondta az augusztus eleji vízumszigorításról a Klubrádiónak adott interjújában Gladen Pappin, a Magyar Külügyi Intézet nemrég kinevezett elnöke. 

„Noha minden egyes alkalommal technikai indokokkal magyarázza intézkedéseit, teljesen világos mindannyiunk számára, hogy politikai okokból helyezi mind nagyobb nyomás alá Magyarországot. Mert nyilvánvaló a két ország közti politikai nézeteltérés. De ha amerikai szempontok szerint értelmezzük ezt a lépést, akkor láthatjuk, hogy hazánk, mármint az Egyesült Államok Mexikóval határos déli részein teljesen nyitottak a határok, ahol szinte akadálytalanul áramlanak be az országba a latin-amerikaiak. Úgy tűnik, mintha az nem jelentene a Biden-kormány számára semmilyen biztonsági aggályt. Ellenben a magyarok biztonsági kockázatot jelentenek a számukra. Nincs ésszerű magyarázata annak, hogy Magyarországgal szemben a teljes lakosságára vonatkozó szigorítást vezettek be” – szögezte le Pappin, aki szerint a budapesti amerikai nagykövetség a magyar kormány tagjainak általános konzervatív kijelentéseit egybemossa a putyini állásponttal, ami a diplomáciai kapcsolatok elértéktelenítésének egyik formája.

Pappin kérdésre leszögezte: nem igaz, hogy Magyarország nem támogatja Ukrajnát, hiszen komoly humanitárius segítséget nyújtunk a megtámadott országnak.

„Már a háború elején világosan kimondtuk, hogy teljes mértékben támogatjuk az ország területi integritását. Egyáltalán nem korrekt, hogy mi nem támogatjuk Ukrajnát, de megint csak ismételni tudom, hogy ennek a konfliktusnak nincs katonai megoldása” – tette hozzá.

A teljes interjút itt olvashatja el.

Nyitókép: Ficsor Márton

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claudius1
2023. augusztus 16. 20:34
Hahahah, ez egy lefizetett köcsög
Gullwing
2023. augusztus 16. 18:08
Ez igy van...
Zsolakomarom
2023. augusztus 16. 17:47
mindegy milyen okbol, Orkbun fog bunhodni a nyomor miatt amit okozott
Syr Wullam
2023. augusztus 16. 17:36
Az indián (oszadzs) csávó egyébként mitől guru? És ha ő az, akkor a Kissinger micsoda? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!