Zelenszkij szerint elfogadhatatlan az EU részéről az ukrán gabonaimport tilalmának meghosszabbítása

2023. július 24. 21:37

Az ukrán elnök hangsúlyozta, Ukrajna „hisz az Európai Bizottsággal kötött megállapodásokban”.

2023. július 24. 21:37
null

Elfogadhatatlan lenne Ukrajna számára, ha szeptember 15. után is meghosszabbítanák az ukrán gabona behozatalára vonatkozó európai uniós tilalmat – szögezte le Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn a Telegram közösségi oldalon közzétett bejegyzésében.

Hangsúlyozta egyúttal: Ukrajna „hisz az Európai Bizottsággal kötött megállapodásokban”, de – mint írta – felkészül az ukrán gabonaexporttal kapcsolatos minden fejleményre. „Álláspontunk egyértelmű: a szárazföldi export blokkolása szeptember 15. után, amikor a vonatkozó korlátozások megszűnnek, semmilyen formában sem fogadható el. Minden érdeklődővel tartjuk a kapcsolatot, hogy mindenki számára megfelelő megoldást találjunk” – tette hozzá.

Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia közösen fordult az EU-hoz azzal a kéréssel, hogy szeptember 15. után hosszabbítsák meg az ukrán gabona behozatalára vonatkozó tilalmat. A múlt héten Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kilátásba helyezte, hogy a határidő lejártával sem nyitja meg a lengyel-ukrán határt a gabonatermékek előtt. Denisz Smihal ukrán miniszterelnök ezt a tervet „barátságtalan és populista” lépésnek nevezte.

(MTI)

***

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. július 25. 16:56
A pofátlan hohol követelőzés az, ami elfogadhatatlan.
KBA98
2023. július 25. 16:51
Mocskos szemét! A szar, fertőző gabonáját akarja velünk, vagy az éhezőkkel megetetni? Miért nem zabálja meg ő meg Biden?
southwind-2
2023. július 25. 14:02
mivel szerintem ursula zselé szeretője vagy ágyasa vagy mi...a banya majd huuu de harcolni fog az agressziv kismalacáért
Uztu
2023. július 25. 10:12
Ennek a bútának nem az éhezőkhöz kellett volna mennie?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!