Vádat emeltek Greta Thunberg ellen Svédországban

2023. július 06. 21:52

A bíróság hat hónapos börtönbüntetésre vagy pénzbírságra ítélheti az aktivistát.

2023. július 06. 21:52

Az ügyészség vádat emelt egy fiatal nő ellen, aki idén június 19-én részt vett egy klímatüntetésen, amely az ügyészség szerint fennakadást okozott a forgalomban Malmőben. A nő megtagadta, hogy eleget tegyen a rendőrség felszólításának, hogy hagyja el a helyszínt – közölte a svéd ügyészség.

A BBC cikke szerint a kérdéses nő nem más, mint Greta Thunberg, aki három társával együtt július 24-én jelenik meg a bíróság előtt amiért múlt hónapban csatlakozott egy fiatal tüntetőkből álló csoporthoz, amely olajszállító tartályhajókat blokkolt a svédországi Malmö kikötőjénél.

Az aktivisták a rendőrség többször felszólítására sem voltak hajlandóak távozni, de hiába tartottak ki sokáig, végül az infrastruktúrát nem sikerült érdemben megzavarni.

A bíróság, amennyiben nem menti fel, hat hónapos börtönbüntetésre vagy pénzbírságra ítélheti az aktivistát.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. július 08. 10:27
Palagáztakert rántson a mélybe .
Szittya66
2023. július 07. 13:21
Lőjék le, hogy ne szenvedjen tovább!
zavulon
2023. július 07. 11:27
Kérdés félkézzel, vagy mindkét kezével tartotta e vissza a tartályhajókat? --- ez itt a sortörés helye --- --- ez itt a sortörés helye --- Úgy érzem a skandináv társadalmak megérettek az evolúciós bukásra.
need-info
2023. július 07. 10:07
Gréta tüneményes Berget a pénzbüntetés meg sem hatja, így a börtönbüntetés lenne neki a megfelelő egy kis napi gumibotos terrorral fűszerezve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!