Szakértő: Olyan védekezésre, amit az oroszok csinálnak, a világháború óta nem volt példa

2023. július 22. 11:21

Gyarmati István szerint brutális védelmi vonaluk van az oroszoknak.

2023. július 22. 11:21

Az ukrán hadsereg a vártnál nagyobb ellenállásba ütközött ellentámadása során – erről Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő beszélt az Inforádiónak.
„Azt gondolom, hogy az orosz védekezés nem várt módon erős. Az egy évvel ezelőtti harkivi offenzívával ellentétben az orosz erők most felkészültek erre, volt is rá idejük. 

Olyan védelmivonal-rendszert építettek ki az Azovi-tenger partja felé, amilyenre nem volt példa még a II. világháború óta ilyen mélységben, terjedelemben és erősségben” 

– mondta.

A Krími hídnál történt hétfői incidenst a szakértő szerint csak túlzással lehet robbantásnak nevezni, szerinte ez inkább propagandasiker volt. Azt jelezték csupán, hogy a híd nem védhető teljes mértékben, de sem az okozott kár nem volt annyira jelentős, sem az eredmény. Valójában a gépjárműutat találták el, holott a hídnak katonai szempontból a vasútvonala az igazi jelentősége, amit nem ért találat – írja a portál.

Gyarmati szerint így most inkább a szabadságukról visszatérő, vagy oda szabadságra utazó oroszoknak okoz gondot a közlekedési fennakadás. Már most sokan utaztak az oroszok körében népszerű területre pihenési céllal, pedig nincs béke, viszont a megrongálódott út megakadályozza a visszatérést, és óriási dugók vannak. Az orosz honvédelmi minisztérium azt ajánlja, a megszállott területeken – tehát az Azovi-tenger partján – jöjjenek végig a civilek, de ez egy veszélyes útvonal, hadműveleti terület – mondja.

A krími támadás inkább csak pszichológiai problémát okozott az oroszoknak

– jegyezte meg a szakértő.

Nyitókép: Képernyőmentés

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. augusztus 18. 06:47
Kialakult egy új háborús stratégia. Immáron nem sok százezer fős hadseregek küzdenek egymással, hanem 40-100 ezres elitalakulatok sok sok eddig nemigen használt fegyverrel. A nagy páncélos és repülőgépes csaták helyett drónok és rakéták küzdelme folyik és nagy szerepet kap a tüzérség. És ezt az oroszok későn ismerték fel - amikor elakadt a támadásuk - de a gazdaságuk képes volt villámgyorsan átállni az új követelményekre és most kényelmes helyzetben várják a felfegyverzett ukránokat, akik viszont a fegyverzetért cserébe győzelmi kényszerben vannak és tisztán látszik erre egyre kisebb az esélyük és gyakorlatilag ki lesznek véreztetve. Ez egyébként Ukrajna új tulajdonosainak is tetszetős megoldásnak tűnik, hiszen a népességcser momentán világprogram a nemlétező hatalom vezetésével. Az újaknak nem lesznek szülőföld skrupulusaik nem fogják hazájuknak tekinteni.
B_kanya
2023. július 22. 17:31
"antilop-5 B_kanya 2023. július 22. 15:56 A te nagyapad valami orosz katona volt, " Zokogj pedoszikrás, erőltesd, hogy a hohol félunokatestvéreidet tovább küldjék a mészárszékre.
B_kanya
2023. július 22. 17:28
"SzkeptiKUSS 2023. július 22. 17:25 akkor tényleg a román és a mi vasúti közlekedésünkre lesznek utalva" A Dunán át volt egy nagy híd Ukrajna és Románia között. Volt.
SzkeptiKUSS
2023. július 22. 17:25
Pat helyzet. Hiába jön még több nyugati fegyver. 2 és fél Magyarországnyi terület van elaknásítva. Minden támadás csak felesleges pusztulás és halál.Ha az oroszok "felfújják a pofájukat", akkor Odessza is elveszik. ...akkor tényleg a román és a mi vasúti közlekedésünkre lesznek utalva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!