Olaszország német Leopard-2 harckocsikkal töltené fel készleteit

2023. július 13. 19:34

2024-ig az olasz kormány négymilliárd eurót különített el katonai projektekre.

2023. július 13. 19:34

Olaszország német Leopard-2 harckocsik beszerzését tervezi készletei feltöltésére – közölte csütörtökön Isabella Rauti olasz védelmi minisztérium helyettes államtitkára.

A beszerzés részét képezi a hadsereg átfogó modernizálására vonatkozó kormányzati elképzelésnek – ismertette Rauti az illetékes parlamenti bizottság előtti meghallgatásán.

Az ukrajnai háború kezdete óta ez az első ilyen jellegű olasz intézkedés. Rauti közölte, hogy 

2024-ig az olasz kormány négymilliárd eurót (1500 milliárd forint) különített el katonai projektekre.

Védelmi források szerint az olasz kormány 125 darab Leopard-2 páncélos beszerzését tervezi a német Krauss-Maffei Wegmann és Rheinmetall hadiipari vállalatoktól. Olaszország jelenleg több mint 200 darab olasz gyártmányú Ariete harckocsival rendelkezik, ezekből azonban csak ötven van bevethető állapotban. A kormány tervei szerint a harcjárműparkot az új beszerzések mellett korszerűsíteni is fogják.

(MTI)

***

Nyitókép: Philipp Schulze / DPA / AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dupree
2023. július 14. 11:24
Mivel Olaszországban - is - a Deutsche Bank diktál EKB néven ezért nem véletlen a német rendelés. Amúgy egy olasz méretű országnak legalább 10x ennyi kéne..
lofejazagyban-2
2023. július 13. 22:04
teljesen értelmes, most hogy kiderült: egy kecskepásztor a párezer dolláros Lancet 3-al ki tudja lőni.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 13. 21:15
Mennyit tud gyáratni a Rheinmetáll? Magyarok! Ti már megkaptátok vagy csak a gyakorlókat? Tudjátok szervízelni?
Box Hill
2023. július 13. 20:26
Az olaszok különleges kívánalma, hogy a tankoknak egy sebességük legyen előre és kilenc hátra. (Ahogy egy ausztrál öreg katona mondta nekem tobruki tapasztalatairól.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!