Meglepő: találkozott Putyin és Prigozsin

2023. július 10. 14:31

A Kreml közlése szerint a Wagner lázadási kísérlete után Putyin és Prigozsin találkozott egymással.

2023. július 10. 14:31

A Wagner katonai magáncég vezetője, Jevgenyij Prigozsin június végi rövid lázadása után a Kremlben találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – közölte hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

 

Putyin június 29-én 35 katonai parancsnokkal tartott megbeszélést, amelyen Prigozsin is részt vett

 

– mondta Peszkov a Liberation című francia lap kérdésére reagálva, miszerint járt-e Prigozsin a Kremlben a lázadás óta.

„Az elnök valóban tartott egy ilyen találkozót. Meghívott 35 embert, köztük az összes egységparancsnokot és a hadjárat vezetését, beleértve magát Prigozsint is. Erre a találkozóra június 29-én került sor a Kremlben, és közel 3 órán át tartott. A megbeszélés témáját illetően csak annyit mondhatunk, hogy az elnök értékelte a különleges katonai művelet során a fronton végrehajtott hadjárat akcióit, valamint a június 24-i eseményeket" – mondta Peszkov.

Múlt héten a Kreml szóvivője azt nyilatkozta, hogy sem lehetőségük, sem igényük nincs arra, hogy nyomon kövessék Prigozsin mozgását.

A június 23-24-i meghiúsult lázadás óta mindenki azt találgatja, hol lehet a Wagner-vezér.

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök felajánlotta neki, hogy Fehéroroszországba költözhet, de a múlt héten azt mondta, Prigozsin nem tartózkodik az országban, írja a CNN.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP/Telegram

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. július 10. 17:26
Ez után a hír után felmerül a kérdés, senkit nem aggaszt, hogy a Wagner (a puccs leple alatt) áttelepült Fehéroroszországba, pár száz kilóméterre Kijevtől?
hegyaljai-2
2023. július 10. 17:00
A nyugati titkos szolgálatok vagy nem tudtak róla, vagy úgy ítélték meg, hogy politikailag hasznosabb nekik a katonai puccs legendájának fenntartása.
hátakkor
2023. július 10. 16:41
UX/UI dolgában tudnék segíteni. Meg hogy legalàbb a headline kerek legyen. Alany, tárgy, állítmány. Többesszám, meg ilyenek.
galancza-2
2023. július 10. 16:18
Amúgy kurva szar az új mandiner! Átláthatatlan, követhetetlen, bonyolult, lassú, javíthatatlan,stb......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!