Jelentett a brit hírszerzés: meg tudták vetni a lábukat az ukránok a Dnyeper keleti partján

2023. július 18. 11:58

Ennek ellenére az elemzés szerint a felek csak csekély haladást tudnak felmutatni a frontvonal több pontján zajló harcok során.

2023. július 18. 11:58
null

A frontvonalon zajló harcokat részletezi a brit védelmi hírszerzés szokásos, kedden megjelent elemzése. A jelentés három pontban foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat: 

1. A frontvonal több pontján is folytatódnak a harcok, ám a felek csak csekély haladást tudnak felmutatni.
2. Északkeleten az orosz erők fokozzák a nyomást, Kreminnánál próbálnak áttörést elérni, és a településtől nyugatra fekvő erdőkből kiszorítani az ukránokat. Délebbre, Bahmutnál viszont fordított a helyzet, itt az ukrán csapatok fokozzák a támadásaikat az instabil orosz állások ellen, ám a védelem egyelőre kitart. Donyeck elővárosában, Avdijivkában az oroszok próbálkoznak a település körbekerítésével, ám egyelőre sikertelenül. A déli frontvonalakon az ukrán erők dolgoznak az áttörésen, egyelőre sikertelenül.

3. A Dnyeper folyó keleti partján állandó jelenlétet tudtak kialakítani az ukrán erők. Ez jelentős problémákat okoz az orosz erőknek, ugyanis ezen a területen a folyó természetes védelmére alapozták a védekezést az orosz parancsnokok.

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Jakub Kaczmarczyk

 

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 30. 17:48
A béna bal lábukat...
zakar zoltán béla
2023. július 18. 16:03
stb
Akitlosz
2023. július 18. 14:07
Nem tudom, hogy hol készült az illusztrációs kép, de erősen kétlem, hogy az ukrán fronton.
drogqueen
2023. július 18. 14:00
Élvezet a cinikus fideszes trollszolgákat olvasni minden ilyen hír kapcsán, amikor összeszűkült ánusszal fröcsögnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!