Egyre brutálisabbak a franciaországi tüntetők: már egy polgármester házába is betörtek

2023. július 02. 15:17

A politikus felesége és egyik kisgyereke is megsérült a támadásban.

2023. július 02. 15:17
null

Ötödik éjszaka folytatódtak az elővárosi zavargások vasárnapra virradóra Franciaországban azt követően, hogy egy rendőr egy közúti ellenőrzés során lelőtt egy 17 éves helyi lakost a Párizshoz közeli Nanterre-ben. Bár jóval kevesebb incidens történt az előző napokhoz képest, egy polgármester otthonát támadás érte. Az elkövetők szombat este egy gépkocsival betörték Vincent Jeanbrun, a Párizstól délre található L'Hay les Roses nevű település polgármestere házának a kapuját, majd

a kertben hagyott gépkocsit felgyújtották azzal a céllal, hogy a ház tűzbe boruljon

– közölte a helyi ügyészség, amely gyilkossági kísérlet miatt indított vizsgálatot.    

Bosszút akartak állni a tüntetők

A jobbközép Köztárságiakhoz tartózó városvezető nem tartózkodott otthon, a felesége és az egyik gyereke viszont megsérült a támadásban, miközben kimenekültek a házból  – írta közleményében Vincent Jeanbrun.  A polgármester második éjszaka az önkormányzati hivatalban aludt,

amely köré drótkerítést állíttatott fel, hogy így akadályozza azt, hogy a zavargók felgyújtsák.

A France2 közszolgálati televízióban helyi lakosok elmondták: a zavargók egyértelműen bosszút akartak állni azért, mert a polgármester megakadályozta a településen a rongálásokat.

(MTI)

Nyitókép: Amaury Cornu / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julius68
2023. július 03. 09:29
A libsik mindenhol ezt akarják Európában, ezért akarják ránk tolni őket. Persze ilyenkor nagy ívben kussolnak, a fosztogatásról, rombolásról. Oh, Champs Elysees !
kepzelet
2023. július 02. 23:08
Kijárási tilalom, hadiállapot,és tűzparancs... Ja, nem. Térgyeplés, az segít! :D
Dénia
2023. július 02. 21:49
Igazából ezt a franciáktól tanulták. Nemrég maguk a franciák verték szét az országot a nyugdíjreform miatt. Most akkor mit szörnyülködnek?
FeketeFehér
2023. július 02. 21:20
Nagyon viccesen lehangoló, hogy a fideszes politika semmit sem ért a világból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!