Az oroszok megszerezhették Ukrajna legfejlettebb cirkálórakétáját

2023. július 07. 16:31

A Storm Shadow rakétát a britek küldték Kijevnek.

2023. július 07. 16:31

Oroszország megszerezhette az ukránok legfejlettebb és legnagyobb hatótávolságú cirkálórakétáját, a britektől kapott Storm Shadow rakétát – írja az interesting Engineering

 

A Twitteren közzétett képeken úgy látszik, a rakéta meghibásodhatott, azért zuhant le.

 

Bár a gép nagy része összeroncsolódott,  a törzs hátsó része többnyire épségben megmaradt.

A Storm Shadow GPS/INS rendszert használ, a repülés végén nagy felbontású, infravörös célkeresőt (IIR) alkalmaz, felszerelve egy automatikus célpontfelismerővel (ATR). Amennyiben az érzékelőt, a hozzá tartozó fedélzeti elektronikát és szoftvert használható állapotban találják, Oroszország értékes információkat szerezhet a Storm Shadow képességeiről és gyenge pontjairól, illetve nagy segítség lehet a harci rendszerek továbbfejlesztésében is.

Nyitókép: Noelreports, képernyőkép

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2023. augusztus 20. 08:42
A képen látható cirkálórakéta nem lelövés következtében került a földre.Nincsenek repesznyomok ,és a leszállást során tört több darabra.Valószínűleg elektronikus úton ,vagy meghibásodás miatt levitorlázott.Minden része ott van a fotókon.Így ez egy nagyon hasznos zsákmány mert minden része vizsgálható elem.Képzeljétek el amikor majd az oroszok a lelőtt usák gépek roncsait fogják tanulmányozni!Szóval nincsenek le lőhetetlen,ki lőhetetlen harceszközök.A technológia már olyan fejlett hogy szinte azonnal semlegesíthetők az új harceszközök amelyek bevetésre kerülnek a háborúk során.Ez a helyzet csak akkor módosulhat ha valamelyik fél olyan új eszközöket vet be óriási tömegbe amelyek azonnali teljes azaz totális sikert aratnak azaz győzelem születik.Nos jelenleg is vannak ilyen fegyverek de ezek az emberiség totális kipusztulását okozhatját.
Reszelő Aladár
2023. július 09. 13:45
Hát igen, ez a veszélye a csúcsfegyvereknek. ha valami gond van vele, akkor könnyen lesz az ellenségnek is belőle.
B_kanya
2023. július 08. 09:29
A menhetten meg a lauder szenilis féle okosok szerint ha az Oryx aztat mutassa ki, hogy az ukránok több tankot zsákmányoltak, mint amennyit vesztettek (és ezen felül még kaptak ultramodern szlovén T55-ösöket, míg a ruszkiknak csak ócska T55 maradt :)) akkor az adatbázis maga a zigasságforrása.
Namond
2023. július 07. 22:54
Mintha ez lenne az első nyugati eszköz ami orosz kézbe került. Úgy látszik nincs elég hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!