Az oroszok bemondtak egy számot, hogy hány katonát veszítettek az ukránok az ellentámadás során

2023. július 11. 21:13

Az ukrán hadsereg június 4. óta több mint 26 ezer katonát és háromezer harceszközt vesztett az úgynevezett ellenoffenzívájában – közölte kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

2023. július 11. 21:13
Mine clearance work in Donetsk

Szergej Sojgu újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy ez idő alatt az orosz erők 21 ellenséges repülőgépet és 5 helikoptert lőttek le, valamint 1244 harcjárművet semmisítettek meg, köztük 17 német gyártmányú Leopard harckocsit, 5 francia AMX-10RC kerekes harckocsit, valamint 12 amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet. Mint mondta, több száz tüzérségi eszközt és különleges harci járművet is sikerült megsemmisíteni. 

Az orosz légvédelem pedig elfogott 176 HIMARS-rakétát és 27 Storm Shadow manőverező robotrepülőgépet, valamint 483 ukrán drónt ez idő alatt. A miniszter külön felhívta a figyelmet az ukrán tüzérségnek okozott veszteségekre. Mint mondta, az ukrán hadsereg 403 tűzérségi eszközt, köztük 43 amerikai M777-es tarackot, valamint 46 lengyel, amerikai és francia gyártmányú önjáró tüzérségi eszközt vesztett. Beszélt az Ukrajnának szánt amerikai kazettás bombák kérdéséről is. 

Hangsúlyozta, hogy mindez csak a konfliktus elnyújtását célozza. Sojgu kiemelte, hogy bár Oroszország nem részese a kazettás bombák tilalmáról szóló egyezménynek, tisztában van azzal, hogy az ilyen fegyverek milyen veszélyt jelentenek a polgári lakosságra, így tartózkodott ezek bevetésétől „hadművelete” alatt. 

„Amennyiben azonban az Egyesült Államok kazettás bombákat szállít Ukrajnának, úgy az orosz fegyveres erők válaszlépésként kénytelenek lesznek hasonló harceszközöket bevetni az ukrán csapatokkal szemben. 

Fontos megemlíteni, hogy Oroszország arzenáljában vannak kazettás lőszerek, ahogy szokás mondani minden eshetőségre. Mindemellett ezek jóval hatékonyabbak az amerikai típusoknál, és több, változatos modell áll rendelkezésre"

– fűzte hozzá az orosz védelmi miniszter. 

Sojgu közölte azt is, hogy már most további műszaki és logisztikai intézkedéseket tettek a csapatok és harceszközök ilyen fegyverekkel szembeni védelmére.,

(MTI)

Nyitókép: / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. július 12. 09:03
A számok biztos hamisak,l mert az ukrán offenzíva nem akadt el. Ha mégis, akkor az csak azért történhetett, hogy megóvják a réteken most virágzó réti boglárkát....
MTom
2023. július 12. 08:51
Es lesz is akkora barom aki elhiszi ezeket a szamokat az oroszoknak 😂
Isten jobb keze
2023. július 12. 01:55
Biztosan megérte a háborúskodás mindkét félnek!? Jah.. nem!
Ebihal
2023. július 12. 00:10
Kicsit több, mint egy hónap, és 26 ezer életerős férfi odaveszett. Szándékos depopuláció ez. Hazaáruók, idegenek küldik halálba az ukrán férfiakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!