Az amerikaiak megölték az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét

2023. július 09. 17:09

A rajtaütésben civilek nem sérültek meg.

2023. július 09. 17:09

Az amerikai erők dróntámadásban végeztek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai vezetőjével, Uszama al-Muhádzsirral – jelentette be vasárnap az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnokság (Centcom).

A pénteki támadást azokkal az MQ-9 Reaper típusú drónokkal hajtották végre, amelyeket aznap korábban orosz vadászgépek zavartak meg.

 

Az amerikai védelmi minisztérium egyik tisztviselője arról számolt be, hogy a terrorista vezető motorkerékpáron utazott Aleppo tartományban, amikor lecsaptak rá.

 

A támadásban civilek nem haltak meg

„Az Iszlám Állam nemcsak a térség számára, de jóval azon túl is fenyegetés marad” – mondta Michael Erik Kurilla, a Középső Parancsnokság vezetője.

Az amerikai hadsereg a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia dzsihadisták elleni küzdelmét támogatja Szíriában. Az Iszlám Állam egykor jelentős területeket tartott ellenőrzése alatt Irakban és Szíriában, és a dzsihadisták felett aratott katonai győzelem ellenére továbbra is aktív a térségben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ahmed Mardnli

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2023. július 10. 06:40
nem eléggé működött velükegyüttvagy az USA új vezetőt nevezki?
B_kanya
2023. július 09. 22:06
lájkbajnok 2023. július 09. 19:32 A hoholok meg közben megint megöltek egy csomó ukrán nőt és gyereket akiket élő pajzsként használtak. https://rumble.com/v2xbd62-western-mercenary-films-after-match-of-russian-missile-strike-in-kramatorsk.html
Krupp Skya
2023. július 09. 20:16
Már megint megölték?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 09. 19:54
iengor lyo a vin zsenilis ugye
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!