Az amerikai haditengerészet a kezdetektől tudhatta, mi történt a Titan tengeralattjáróval

2023. június 23. 19:46

A keresés leállításához nem, de a helyszín leszűkítéséhez elegendő lehetett volna az információ.

2023. június 23. 19:46
null

Néhány órával a Titan tengeralattjáró lemerülése után az amerikai haditengerészet robbanásra utaló jeleket észlelhetett – írja a Fox News információjára hivatkozva a Magyar Nemzet.

Egy amerikai védelmi tisztviselő szerint körülbelül 45 perccel az indulást követően elkezdték figyelni a Titant, miután a tengeralattjáró elvesztette a kapcsolatot az anyahajóval.

Elmondása szerint az amerikai haditengerészet műszerei az első órákban olyan hangot érzékeltek, ami vagy robbanásra, vagy összeroppanásra utalt.

Bár továbbították az információt a partiőrségnek, mivel nem voltak biztosak benne, mit jelentenek a hangok, folytatták a keresést – derült ki a tisztviselő Fox News-nak adott nyilatkozatából.

Ezek az adatok a keresés leállításához nem lettek volna elegendőek, de ahhoz talán igen, hogy leszűkítsék a keresési területet – vélekedett  Robert Murrett nyugalmazott altengernagy, a Syracuse Egyetem Maxwell Schooljának professzora és a Biztonságpolitikai és Jogi Intézet igazgatóhelyettese.

Nyitókép: OCEAN GATE / HANDOUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2023. június 24. 02:23
Azért volt egy pár milliárdos a fedélzeten!?
5m007h 0p3ra70r
2023. június 23. 21:43
Óbán megvétózta ezt is. Így kellett lennie. Csakis ez történhetett. Pedig az ukránok is hogy esküdtek, hogy ott is megvédik őket.
confitür
2023. június 23. 21:34
Itt csak a hülyék nem látják,hogy szabotázs történt. Valakik egyszerűen likvidálni akarták a résztvevőket, vagy résztvevőt. Az nonszensz,hogy egy olyan expedíció amelynek személyenkénti részvételi díja 250.000 dollár, olyan járművet enged útjára amely műszakilag alkalmatlan a feladatra. Az már a vicc kategóriája,hogy azt most kommunikálják ,hogy a jármű műszakilag alkalmatlan volt a 4 KM-s merülésre. Vajon ki a felelős,aki engedélyt adott,az expedíció végrehajtására,a műszaki alkalmatlanság ellenére. Egy ilyen merülő hajót minden merülés előtt szigorú műszaki vizsgálatnak kell alávetni, minden négyzet centimétert szigorú vizsgálatnak vetnek alá. Ha bármilyen hiányosság,bizonytalanság vagy hiba van, az akciót mindaddig nem lehet elkezdeni,amíg a hiba nincs kijavítva. A napnál világosabb,hogy a hajón halálraítéltek voltak.
borvssoias
2023. június 23. 21:33
Szerintem ez az ablak nélküli konzervdoboz soha nem járt a titaniknál. Egy képernyőn nézegettek egy kamerával felvett digitális képsorokat, és azzal etették a vendégeket, hogy ott voltak. Valójában egy hatalmas átbaszás volt az egész, látszatvilág, amiért jól megvágták az ostoba újgazdagokat. Most a főnök, akinek nem kellett idős, fehér veterán kapitány, mert a dzsojsztikkal bárki epvezeti ezt a játékot, be is bizonyította: az első mélyebb merülés összeroppantotta a dobozt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!