Újabb ország bővítette az Oroszországra kivetett szankciókat

2023. június 28. 17:48

Svájc június 23-án az EU további 71 magánszemély és 33 szervezet ellen vezetett be pénzügyi és utazási szankciókat.

2023. június 28. 17:48
null

Svájc kiterjeszti az Oroszországgal szembeni szankcióit, hogy azok összhangban legyenek az Európai Unió legutóbbi szankciós körével – derült ki a svájci kormány közleményéből.

A CNN cikkéből kiderült, hogy a kibővített szankciók helyi idő szerint szerdán 18 órakor lépnek életbe, és olyan személyeket és szervezeteket céloznak, akik és amelyek támogatják

az ukrán gyerekek illegálisan Oroszországba való deportálását.

Emellett a listán szerepelnek még orosz tisztviselők, a hadsereg vezetői és a Wagner-csoport tagjai is.

Június 23-án az EU további 71 magánszemély és 33 szervezet ellen vezetett be pénzügyi és utazási szankciókat. Az említett személyek és szervezetek Svájcban lévő vagyonát befagyasztják, és az érintett személyeknek megtiltják a Svájcba való belépést vagy az átutazást – közölte a kormány. 

Az újabb intézkedések mgtételét követően Svájc szankciós listája  megegyezik az EU szankciós listájával.

***

Fotó: MTI/AP/Kreml/Pool/Makszim Blinov

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barna Kutya
2023. június 28. 18:43
" személyek és szervezetek Svájcban lévő vagyonát befagyasztják," Ezek után akinek esze van menekíti a pénzét. Bármikor, bárkivel megtörténhet.
need-info
2023. június 28. 18:19
Hála égnek a szankciók működnek...
-Zsolt-
2023. június 28. 18:14
Van akinek még az EU-ban sem kell lenni hozzá, hogy belássa Putyint meg kell valahogy állítani. Meg van a másik, aki folyton sivalkodik, és minden balfaszságát a szankciókra és Brüsszelre ken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!