Narancssárga füstköd lepte el egész New Yorkot (Videó)

2023. június 08. 06:20

Már a légiközlekedést is le kellett állítani.

2023. június 08. 06:20
null

Átmenetileg le kellett állítani a légiforgalmat New York két repülőtere irányába, miután a kanadai erdőtüzekből származó narancssárga füstköd ellepte NewYork állam légterét.

A lezárás helyi idő szerint a szerda délelőtti órákra vonatkozott a La Guardia és Newark repülőterekre, de azt követően is több késést okozott a köd. New York államban és New York városban egészségre ártalmasnak minőstették a levegőt. A városban készült felvételeken jól látható a narancssárga színű szmog.

A Kanada felől érkező füstköd elérte Washingtont is, ahol szintén szűrt napsütést okoz, de az előrejelzések szerint Észak- és Dél-Karolinában is romlani fog a levegő minősége. A levegőminőség miatt  több középnyugati államára is kiadtak riasztást, így Chicago, és Cincinnati városokra is.

A szakemberek arra szólították fel az embereket, hogy lehetőleg ne sok időt töltsenek a szabadban, amennyire lehet, maradjanak zárt térben. A szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség előrejelzése szerint a füstköd még több napig megmarad az Egyesült Államok északi államai felett.

(MTI)

Nyitókép: Paola Chapdelaine / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. június 10. 20:03
Megérdemlik, lebombázták a Szabolcs utcában a házunkat 1944-ben. Égjen egész New York meg az egész Old York!
almaska
2023. június 08. 13:21
Ebben a szokatlan szmogban olyanok lesznek a képek mintha 100-évvel ezelőtt készítetek volna.
Ugandai Bubu
2023. június 08. 11:21
Magyarország tizenéve narancsködben van. Van is rekord infláció, meg 13% alapkamat. De hát keleti nyitás. Fájdalmas lesz, ha jön egy front, és szétfújja a szél az egészet.
csakirok
2023. június 08. 10:08
Most értek oda a szelek szárnyán a magyar parlamenti választások eredményei, ami a Holdról is látszik. Hiába, a szelek sem a régiek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!