Szörnyű hajótörés: már közel nyolcvanra nőtt a megfulladt migránsok száma

2023. június 15. 06:24

A szerencsétlenül járt hajó utasaival a líbiai Tobrukból Olaszországba tartott.

2023. június 15. 06:24
null

Legkevesebb hetvenkilencen megfulladtak, miután hajójuk felborult és elsüllyedt Görögország délnyugati partjainál szerdán – közölte a parti őrség. Korábban 17, majd 59 halottról számoltak be a hatóságok.

A halászhajó fedélzetén több száz migráns utazott

a görög bevándorlási hivatal egyik illetékese szerint.    

A görög hatóságok eddig 104 embert mentettek ki a tengerből. Négyet közülük kihűlés miatt kórházban ápolnak, az utasok közül senki sem viselt mentőmellényt. „Szerda kora reggel óta nagyszabású mentőakció zajlik Pülosznál, ahol felborult egy migránsokat szállító halászhajó” – írta közleményében a parti őrség. A szerencsétlenül járt embereket a Peloponnészosz déli részén található Kalamata kikötőjébe szállítják. A hajótörés nemzetközi vizeken történt, 47 tengeri mérföldre Pülosztól, a Jón-tengeren.    

A mentőakcióban a kikötői rendőrség járőrhajóin kívül a görög haditengerészet egy fregattja, a légierő repülőgépe és helikoptere, valamint hat, a térségben tartózkodó hajó vett részt. A hatóságok tudomása szerint a szerencsétlenül járt hajó utasaival a líbiai Tobrukból Olaszországba tartott.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: SEVERINE KPOTI

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2023. június 15. 21:03
Lőni kéne ezeket a hadihajókról.Lehet, 1-2-3 migribárka elsüllyedne, de utána a többi el sem indulna...
Akitlosz
2023. június 15. 14:02
Ha a természet indulna a választáson, akkor rá szavaznék. Sokkal jobban teszi a dolgát, mint a hazájukat idegen kézre átjátszó politikusok.
pollip
2023. június 15. 12:38
Érthetetlen, hogy Brüsszel miért kényszeríti a migránsokat arra, hogy papírok nélkül életveszélyes útvonalakon érjék el az uniót? Egy válasz lehetséges: nem áll érdekükben felszámolni az embercsempész hálózatot. Sokkal egyszerűbb lenne, ha a migránsra vágyó ország repülővel szállítaná a migránsokat saját magához. Így előre tudná, kit visz haza?
Hangillat
2023. június 15. 11:17
Az Afrika-Európa közötti, nemzetközi vizeken létesítendő híd megépítése a Soros birodalom feladata; olcsó, ingyenes, viharálló kétéltű járművek biztosításával, amikkel a híd elérése után azon tudnak haladni Gendereurope felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!