Lángokban áll Franciaország, negyvenezer rendőrt vezényelnek az utcákra (KÉPEK)

2023. június 29. 20:12

A zavargások nyomán Emmanuel Macron francia elnök válságtanácskozást hívott össze.

2023. június 29. 20:12
null

A kormány úgy döntött, 40 ezer rendőrt vet be a zavargások miatt, amelyek országszerte azután törtek ki, hogy a rendőrök agyonlőttek egy 17 éves fiút – számolt be a BBC.

A francia kormány csütörtökön azt ígérte, hogy helyreállítja a rendet a két éjszakán át tartó erőszakos cselekmények után. Bejelentették, hogy

több tízezerrel több rendőrt fognak bevetni, és lecsapnak azokra a környékekre, ahol épületeket és járműveket gyújtottak fel.

A zavargások nyomán Emmanuel Macron francia elnök válságtanácskozást hívott össze. Macron elnök megmagyarázhatatlannak és megbocsáthatatlannak nevezte szerdán a fiú lelövését, azt mondta, szeretné, ha az igazságszolgáltatás a lehető leggyorsabban „végezné a munkáját”. „Semmi nem igazolja egy fiatal halálát” – mondta.

Fotók: Alain JOCARD / AFP

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuper
2023. június 30. 11:27
Remélem, hogy könnygáz sprét nem merik bevetni, mert akkor Annácska és Katka azonnal mennek Jurasovához árulkodni és akkor nektek végetek lesz...! Éljen a jogállamiság!!!!! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
kubota
2023. június 30. 08:53
„Semmi nem igazolja egy fiatal halálát” Főleg, ha arab, bezzeg a fehér rendőr/ember hullhat...
chief Bromden
2023. június 30. 07:25
Maki gyengekezű, nem állt ki a rendőre mellett. Érzi a csürhe, áramlik az utánpótlás. Így járhatnak a németek, a svédek is. :( Csak sikerülhet elpusztítani Európát az alkalmatlan vezetőiknek, lásd covid, migránsok, háború, infláció.
szürkeSzarvas
2023. június 30. 06:47
"Ki szelet vet-vihart arat".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!