Die Presse: Magyarország harci üzemmódban működik, amióta Orbán hatalmon van

2023. június 15. 09:41

Kifogásolja a német lap, hogy nem akarunk migránsokat és küzdünk Brüsszellel.

2023. június 15. 09:41
null

A Die Presse szerint a magyarországi kormánypárti médiumok és politikai kommentátorok azzal vádolják Brüsszelt, hogy meg akarják buktatni a budapesti kormányt, valamint az EU-ból való kilépéssel kacérkodnak. Menten ez után leszögezték, hogy amióta Orbán Viktor van a „kormányrúdnál”, az ország harci üzemmódban van. „A 2010 óta tartó harc elsősorban a feltételezett külső ellenségek ellen irányul. [...] Ide tartozik az USA-ban élő magyar-zsidó multimilliárdos Soros György (92) éppúgy, mint a »létét fenyegető migráns« – és nem utolsósorban »Brüsszel« mint a »baloldali-liberális« és »queer« paternalizmus szimbóluma. Az uniós külügyminiszterek legutóbbi,

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. június 20. 15:24
"A 2010 óta tartó harc elsősorban a feltételezett külső ellenségek ellen irányul. " A feltételezett külső ellenségek már a választás megnyerése elött is megindult a leendő Fidesz-kormány ellen.
gabricio
2023. június 15. 19:44
Pont ez volt a választók akarata. Nem világos?
Hesperia
2023. június 15. 15:00
Harci üzemmódban. Helyes. Ez a mi egyetlen szerencsénk. (Egyébként úgy látom, megint valami "MI" készíthette a fordítást, mert a magyar nyelv szelleme elég sokszor csukladozik.)
Felix Leiter
2023. június 15. 14:34
Német lap? Várjá' má' jóbarát! Németország már nem is létezik... Ződ mútikúti van ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!