Amerikai vadászgép vett üldözőbe egy kisrepülőt Washington felett (VIDEÓ)

2023. június 05. 08:14

Az F-16-os a hangsebességet átlépve száguldozott.

2023. június 05. 08:14
null

Az amerikai légierő egyik vadászgépét helyi idő szerint vasárnap délután riasztották, miután egy kisrepülőgép letért útvonaláról Washington DC közelében, és nem válaszolt a légi irányításnak – tájékoztatott az amerikai védelmi minisztérium.

A Cessna Citation V típusú repülőgépet helyi idő szerint 15.20-kor érte utol a légierő F-16-os gépe, és világítórakétákkal próbálta meg felhívni magára a pilóta figyelmét.

A vadászépnek engedélyezték, hogy átlépje a hangsebességet, ezért a főváros lakosai vasárnap délután egy erős hangrobbanást is hallhattak.

 A kisrepülő végül semmire nem reagált, és Virginia államban lezuhant.

„A pilóta nem válaszolt, és a gép végül a George Washington nemzeti parknál, Virginia államban lezuhant. Az észak-amerikai légtérvédelem, a NORAD az utolsó pillanatig próbált kapcsolatban lépni a pilótával” – közölte a Pentagon. A kisgép Tennessee államból, Elisabethtownból a New York-i Long Island-be tartott, és egyelőre nem tudni, miért tért le az útvonaltól. A mentőegységek a baleset helyszínén nem találtak túlélőket.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 05. 17:03
"A vadászépnek" Mi az a vadászép?
mokány
2023. június 05. 11:33
A torony döntéskor , utasszállítót lőttek le . ( 9 / 11 ).
mokány
2023. június 05. 11:32
Pax Americsna .
masikhozzaszolo
2023. június 05. 10:52
A Fehér Ház fölött simán lehet körözni repülővel, ha szivárványcsíkos bannert kötsz a farokra. Ugyanígy, ha nem repülővel, hanem gyalog mégy be a kertbe. A most oly divatos na turistaként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!