Klímaaktivisták feketére festették a Trevi-kút vizét (VIDEÓ)

2023. május 21. 22:10

„Elég volt ezekből a művészeti örökségünk elleni abszurd támadásokból” –  reagált Róma polgármestere.

2023. május 21. 22:10
null

Hét, az éghajlatváltozás ellen tiltakozó aktivista bemászott a római Trevi-kútba, és hígított szenet öntöttek a vízbe, hogy az feketére színeződjön – olvasható a Guardian cikkében. A lap szerint az Ultima Generazione (Utolsó generáció) csoport tüntetői „Nem fogunk fizetni a fosszilis üzemanyagokért” feliratú transzparenseket tartottak a magasba, és azt kiabálták:

Ezt követően egyenruhás rendőrök gázoltak a vízbe, hogy elfogják az aktivistákat, miközben sok turista fényképezte az eseményeket.

Roberto Gualtieri, Róma polgármestere elítélte a tiltakozást:

–  írta a Twitteren. 

Nyitókép: Képmetszet / Guardian

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. május 24. 09:24
Az ilyen rendbontók csak azt érik el, hogy még több energia kerül felhasználásra, még több káros anyag kerül a levegőbe, még több gond a klímával!!!! Erre persze nincs agyuk, csak rongálni képesek, mert nem bírnak magukkal!!!! TÚL SOK SZABADIDEJÜK VAN!!! NOSZA, AKKOR BÜNTETÉSKÉPPEN NAPI 110 ÓRÁBAN TAKARÍTSANAK, SÖPÖRJENEK, MOSSANAK, KERTÉSZKEDJENEK, UTÁNA MÁR CSAK EVÉSRE ÉS ALVÁSRA LESZ IDEJÜK ÉS EREJÜK. A túlóráért kapott pénzből fedezhetik saját ellátásukat.
Vizi369
2023. május 22. 12:50
Közben az utolsó generáció csak fogyaszt és fogyaszt, coca-colát, szójalatét, iPhonet, világmárkát ruhából-cipőből bármit (harmadik világ szegényei gyártják 50 centes órabérért) csak menő legyen, távoli egzotikus gyümölcsöket eszik mert az trendi, és állatokat meg erdőt ment a Facebookon, ő egy igazi "jóenber" az, hogy közben semmit, de semmit nem tud a körülötte lévő világról, a természetet csak a national geographicról ismeri, de ő majd megmenti a földet, mert szerinte a szülei elbasztak mindent, pedig csak elfelejtették normálissá nevelni, ilyen lett ez az utolsó degeneráció.
u.cserkész
2023. május 22. 12:37
Akkor lenne értelme ennek a feketére festésnek, ha utána letérdelnének rendes BLM aktivistaként. De már az angolok sem térdelnek a focimeccsek előtt. Így múlik el a sok lelkes tiltakozás, és csak a hülyeség marad.
Csak egyszerűen
2023. május 22. 11:16
Fizetett terroristák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!